Rafael Nadal.
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Rafael Nadal nærmet seg Federers rekord

Rafael Nadal klatret opp i ryggen på Roger Federer med tittelen i US Open.

Spanjolen er nå bare en Grand Slam-tittel bak Federer, som foreløpig er den mestvinnende på Grand Slam-nivå. Sveitseren står med 20 titler, mens Nadal nå har 19 etter å ha sikret seg årets andre tittel på nivået.

33-åringen møtte i søndagens finale ti år yngre Daniil Medvedev. Det ble en jevn og lang finale på hele fire timer og 49 minutter. Nadal hadde åpnet kampen godt, men så ut til å miste det med tap i tredje og fjerde sett. Superveteranen fant derimot tilbake til seg selv i det avgjørende settet og vant US Open-finalen. Kampen endte 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6–4.

– Dette er en av de mest følelsesladede kveldene i karrieren min, sa en tårevåt Nadal i seiersintervjuet.

Nadal er den nest eldste US Open-vinner etter Ken Rosewall som vant i 1970 som 35-åring. 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788