Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Her er Casper Ruuds høstplan

Hardcourt i nøkkelordet i Casper Ruuds sesongavslutning.

Allerede tirsdag skal nordmannen i aksjon i en ATP 250-turnering i St. Petersburg. Ruud er seeedet i turneringen og trukket mot Alexander Bublik i første runde. Den første seedede spilleren han kan møte er Borna Coric, nummer 15 i verden, i en eventuell kvartfinale.

Turneringen i St. Petersburg er den første av mange i høst. Ruud reiser videre til Asia etter turen til Russland.

– Jeg reiser videre til en ATP 250-turnering i Zhuhai, og deretter ATP 500-turneringen i Tokyo og ATP 1000-turneringen i Shanghai. I Tokyo og Shanghai ser det ut til å bli kvalifisering, sier Ruud til Tennis-Norge, og legger til:

– Så er det tilbake til Europa. Da skal jeg spille i Stockholm og i Wien eller Basel

Milano
Høstens store mål er NextGen-turneringen i Milano. Der får de sju spillerne under 21 år med flest ATP-poeng være med. Ruud er enda ikke sikret.

– Forhåpentligvis ender sesongen i Milano, sier Ruud.

De siste sesongene har Ruud prioritert spiller over Atlanterhavet på høsten. I fjor spilte han hardcourt i USA, mens 20-åringen i de to årene før spilte turneringer i Sør-Amerika på grus.

– Det er en ny rute. Jeg gjøre det fordi jeg har muligheten til å gå inn i main draw flere stedet. Jeg håper det kan sikre nok poeng til å komme inn i Milano-turneringen, understreker Ruud.

Uvisst
Ruud tok i sommer sin første seier på ATP-nivå i en hovedturnering på hardcourt. Derfor kan valget om å spille ATP-turneringer på dette underlaget i høst slå ut begge veier.

– Vi håper på noen seire og håper at han kanskje kan klare topp 50, men det er vanskelige turneringer. Noen er innendørs, og han må antakeligvis kvalifisere seg i Asia, så det er ingen lette motstandere du får der borte, sier trener og far Christian Ruud til Tennis-Norge, og legger til:

– Vi har ikke vært der før, og Casper er i en litt vanskelig situasjon. Han kan være defensiv å velge Challenger-turneringer, eller offensiv å velge Asia. Vi har valgt å være offensive og reise der de store poengene deles ut, men det er også der alle de gode spillerne er. Han er fortsatt ung og vi må lære litt. Han får rutine og erfaring av å være der å spille, men vi litt spente på hvordan det går.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.