Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud og Norge tar ikke lett på Georgia, tross stjernefravær

Casper Ruud og Viktor Durasovic er klare favoritter mot Georgia i Davis Cup.

Det norske laget skal opp mot Georgia på grus på Njård fredag og lørdag. Lenge trodde man at Georgia skulle stille toppet lag med Nikoloz Basilashvili, nummer 17 i verden, men georgierens store stjerne er ikke med til Norge. Det var også planen til de norske guttene da de valgte uteanlegget på Njård som arena. Norges stjerne, Casper Ruud, hadde en finger med i spillet.

– Det var vel kanskje det. Vi ble vel litt enig som et lag, men da vi tenkte på det hadde vi kanskje håpet at det skulle være 20 grader og litt varmere enn nå, men det er sånn det er i Norge, det blir fort høst, sier Ruud til Tennis-Norge, og legger til:

– Vi tenkte litt også på at Basilashvili kanskje ikke har lyst til å spille på grus, siden han skal til Asia og må forsvare poeng fra tittelen i ATP 500-turneringen i Beijing på hardcourt. Da tenkte vi at han var mer interessert i å trene på hardcourt. Det var nok litt et taktisk valg av grusen, helt klart, røper Ruud.

– Hadde vært kult
For Viktor Durasovic´del, Norges nest-beste tennisspiller, hadde det ikke gjort noe å få muligheten mot en så høyt rangert spiller.

– For meg hadde det vært kult å spille mot noen som har gjort det så bra i år, sier Durasovic, men understreker:

– For laget og kampen så hadde det kanskje vært litt vanskeligere om han hadde vært her, men for meg ville det vært kult.

Durasovic åpner Davis Cup-kampen med et oppgjør mot Georgias ener, Alexandre Metreveli. Han er rangert som nummer 695 i verden, et godt stykke bak Norges toer, som er nummer 323 på rankingen, etter nylig å ha tatt seg til en Challenger-finale. Han kommer ikke til å undervurdere motstanden.

– Jeg tror vi har greie sjanser, men Metreveli skal være okei, så vi får se. Vi tar det ikke for gitt, og vi skal spille som om Basilashvili var her, sier Durasovic.

Storfavoritt
Ruud er dermed den desidert høyest rangerte spilleren i oppgjøret mellom Norge og Georgia. På papiret er han storfavoritt i sine kamper.

– Du sier vel noe der, jeg er den høyeste på rankingen, og det er fordel at Nikoloz ikke kommer. Det gjør vel motstanderen vår svakere, men Davis Cup er krig, og alle har lyst til å gjøre det bra. Det kan være utfordrende å spille på hjemmebane, man kan bli litt nervøs, men vi får håpe at det også kan være positivt, at vi kan få mye publikum som heier oss fram. Det er litt det som er Davis Cup-stemning, det er landskamp, og da heier man på hjemmelaget, sier Ruud, og avslutter:

– Det er alltid like gøy med Davis Cup. Det er den ene uken man spiller som et lag og slikt, så jeg gleder meg veldig. Jeg håper at vi vinner etter tre kamper, men vi skal ikke kimse av Georgias ener, han har vært oppe på 200-tallet og kan sikkert treffe ballen.

Oppgjøret vises på Eurosport, men kan også sees direkte på Njård i Oslo.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.