Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud møter en motstander som nylig har endret spillet sitt

Jan-Lennard Struff har utviklet seg som tennisspiller i en alder av 29 år.

Han er Casper Ruuds motstander i første runde i US Open tirsdag rundt klokken 20.00. Tyskeren har lenge vært en toppspiller som har spilt de største turneringene i flere år og har spilt på Grand Slam-nivå siden 2013.

Likevel har han ikke oppnådd de største resultatene. Struff har vært plassert utenfor topp 50, men innenfor topp 100 stort sett hele tiden fra 2014.

Tatt steg
I år har han, ifølge den tyske avisen Wdr, endret spillet sitt.

– Struff har forandret seg og spillet sitt de siste månedene. Han er ikke like snill og grei på tennisbanen, som han alltid er utenfor. Han spiller nå ballene med tanke om å gi motstanderen problemer med hver eneste ball, skriver avisen, og fortsetter:

– Det burde faktisk være en selvfølge for en tennisproff, men det har ikke alltid vært det for Struff. Det har vært en lang vei til denne forståelsen og hvordan han endelig setter styrkene sine i fokus.

Påstanden er Struff enig i.

– Jeg har jobbet veldig har med teamet mitt, også på å få bedre kondisjon, det lønner seg, sier Struff.

Topp 40
For i år har Struff brutt inn topp 40 i verden. Per dags dato er den rutinerte tyskeren nummer 35 på ATP-rankingen, men han satte nylig bestenotering med en 33.-plass.

Dette har hovedsakelig skjedd gjennom stabilt godt spill. Han er en spiller som sjelden når finaler og har faktisk aldri spilt en ATP-finale i single. Hans forrige tittel kom tilbake i 2016 i en Challenger-turnering.

I år har han blant annet tatt seg til fjerde runde i Roland Garros, to semifinaler på ATP 250-nivå, fjerde runde i ATP 1000-turneringen i Masters og kvartfinale i ATP 500-turneringen i Barcelona.

Tirsdag gjenstår det og se hva Struff kan stelle i stand mot Casper Ruud. Eller motsatt.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.