Malene Helgø er norgesmester 2019

av | 16 august, 2019 - 18:04 | Astrid Wanja Brune Olsen, Malene Helgø, Norsk

Som en kopi av finalen fra i fjor - Malene Helgø beseiret sin bestevenninne Astrid Brune Olsen i finalen i norgesmesterskapet.

På grunn av værforholdene i Oslo ble finalene i NM fremskyndet fra lørdag til fredag ettermiddag. Det innebar at både semifinaler og finaler ble spilt etter hverandre på fredagen. Litt regn og fukt skapte utfordringer for spillets gang i Frognerparken, men forholdene klarnet opp og spillerne bar ikke mye preg av å spille to kamper på rad på en tyngre bane som gikk litt saktere enn vanlig.

Helt oppskriftsmessig var det første og andre seed som møttes i finalen. Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen er begge Furuset-spillere, har vokst opp sammen og er bestevenninner. Å møtes på tennisbanen er ikke nytt for dem da de også møttes i NM-finalen ifjor.

Kampen startet med at begge holdt serve, men Helgø fikk hjelp av Olsen som dobbel-feilet på break-point. Brune Olsen fikk presset frem en bruddmulighet selv, men Helgø fikk avverget, overtok kommandoen, holdt, brøt og servet inn settet på andre set-point til 6-1.

I det andre settet faller Malene Helgø når et dårlig underlagt fører til at en skli-bevegelse blir brått avbrutt og ender med fall. Det så stygt ut og kunne lett vært et overtråkk, men tittel-forsvareren kom seg på bena, holdt serven og fortsatte storspillet sitt.

Astrid Brune Olsen viste integritet og god sports-ånd underveis da hun korrigerte dommeravgjørelse i sin disfavør. Etterhvert handlet andre settet også mer og mer om Malene Helgø som var kvikk på banen, servet bra og leverte godt returspill. Brune Olsen forlenget kampen da hun reddet første matchball, brøt Helgøs serve og tvang frem et nytt game. Det endte med tre nye matchballer til Helgø og hun brukte det første til å forsvare tittelen fra i fjor med sifrene 6-1, 6-3.

Jeg har prøvd å være så gjerrig som mulig og tape så få games som jeg kan.

Malene helgø

– Ble masse sinne

Tennis Norges frilans-skribent Hubert Moen snakket med norgesmesteren etter kampen om oppskriften på hennes suksess.

-NM har vært bra for meg. Jeg har prøvd å være så gjerrig som mulig og tape så få games som jeg kan. Første serven satt ikke så bra, men jeg reddet meg mye på andre serven som jeg har trent på.

Malene Helgø var tydelig oppgitt over en dommeravgjørelse i det andre settet som preget henne litt.

-Jeg syntes det var litt for uprofft til at jeg klarte å slippe det helt. Det ble egentlig masse sinne i det andre settet som kan være positivt også med at man bl.a server litt hardere.

Norgesmesteren sier hun lar seg inspirere av andre nordmenn som kjemper ute i verden og at hun skal opp og frem videre.

-På mandag reiser jeg til Belgia for å trene med en kjempeflink tennistrener som bl.a har jobbet med Elise Mertens og Kirsten Flipkens.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv