Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Double-seier etter dobbel-feiler i US Open for Casper Ruud

Casper Ruud og serbiske Miomir Kecmanonvic (ATP 50) fikk servert seieren av motstanderen i US Open.

US Open i New York er ikke over for norske Casper Ruud (ATP 54) til tross for første-runde tapet over Jan-Lennard Struff (ATP 37) i single på tirsdag. Snarøya-gutten spiller også double sammen med serbiske Miomir Kecmanovic (ATP 50). De to har tidligere hatt suksess sammen som makkere under årets Roland Garros.

På fredag kveld, forskjøvet på grunn av regn, spilte den norsk-serbiske duoen omsider sin første-runde kamp mot den indiske superveteranen Leander Paes og argentinske Guillermo Duran.

Indisk superveteran

Leander Paes fra India er en spillende superveteran som i en alder av 46 år kan se tilbake på en double-karriere der han har vært nummer en i verden, vunnet alle Grand Slams turneringene totalt 8 ganger og deltatt i 7 ulike OL.

Ruud åpnet kampen uheldig med å bli brutt på sin egen serve. Det etablerte makker-paret på andre siden av nettet var kvikkere og hadde åpenbart bedre rutine i åpningen av kampen. Ungguttene kjempet seg tilbake og fikk utlignet scoren med å bryte tilbake til 4-4. I det påfølgende gamet var det Ruud sin tur til å serve igjen og etter noen minutter ble han konfrontert med tre break-baller mot seg. Mye slurv og feilbedømming fra motstanderne gjorde at han reddet seg tilbake og holdt serven.

På stillingen 6-5 da det erfarne motstander-paret skulle serve inn til et tie-break, får Ruud og Kecmanovic tre sett-baller hvor det tredje ender med at motstanderen slår dobbelfeil og serverer første settet til Ruud/Kecmanovic 7-5.

Finne våre egne måter å vinne på.

Casper Ruud

Det andre settet startet noe jevnt før det norsk-serbiske paret tok første brudd opp til 3-1. Det utløste to nye servebrudd hver vei og det ble Ruud og Kecmanovic som fikk stabilisert spillet sitt, reddet et nytt break-point og holdt opp til 5-2. Med en hvilepute til å serve inn matchen i neste game, ble det istedenfor motstanderne som dobbel-feilet igjen, denne gang på match-point og Casper Ruud og Miomir Kecmanovic kunne juble for avasement til andre runde.

På spørsmål om samarbeidet mellom han og serberen sier Casper Ruud til Eurosport etter kampen.

– Vi er ikke supre fremme med nett og serve-volley, men vi får prøve å finne våre egne måter å vinne på og i dag returnerte vi godt når vi måtte og spilte ganske bra bakfra.

I andre runde venter vinnerne av Adrian Mannrino/Gilles Simon og det tredje-seedete makkerparet Raven Klaasen/Michael Venus.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788