Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Dette er US Open-favorittene

De elleve siste Grand Slam-titlene har gått til Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic.

Derfor er det ikke til å unngå og nevne disse tre som de største favorittene i US Open. Trekløveret har vunnet utallige Grand Slam-titler oppover årene, men har en ubrutt rekke på elleve strake titler i de fire store turneringene nå.

Djokovic og Nadal er nok de to største favorittene av de tre, og trolig er Djokovic mannen å slå denne gangen. Serberen er regjerende mester.

Utfordrere
Det er likevel noen utfordrere som kan stelle i stand problemer, og den største utfordreren er Daniil Medvedev.

Russeren vant ATP Masters-turneringen i Cincinnati, der han slo Djokovic i semifinalen. I ATP Masters-turneringen i Montreal var det også finaleplass, men der ble det tap for Rafael Nadal. Også i ATP 500-turneringen i Washington tok han seg til finalen, men tapte knepent for Nick Kyrgios.

I lignende form viste 23-åringen også foran Roland Garros. Da røk han likevel ut av turneringen i første runde. Hans sterke spill har uansett ført han opp til femteplass på ATP-rankingen, og Medvedev er nok den eneste som faktisk kan slå de tre store i finalen per dags dato. I hvert fall på Grand Slam-nivå.

Ellers har David Goffin vist god form i det siste, men han har neppe det som skal til for å hamle opp med Federer, Nadal og Djokovic i en Grand Slam-turnering. Stefanos Tsitsipas kan også komme langt hvis alt klaffer, men har vist dårlig form i det siste. Kyrgios kan man ikke avskrive om han er på samme nivå som i Cincinnati.

Kvinnesiden
På damesiden er det som vanlig vidåpen, men særlig en US Open-spesialist har vist god form i det siste: Madison Keys.

Det amerikanske hjemmehåpet var i finalen for to år siden og i semifinale i fjor. I oppkjøringsturneringen i Cincinnati gikk hun helt til topps og viste storform. Har en solid statistikk å vise til i Grand Slam-turneringen de siste årene og kan kanskje kalles den største favoritten.

Simona Halep må selvfølgelig ikke glemmes. Rumeneren vant Wimbledon, men har spilt lite etterpå og måtte blant annet gi seg med en skade.

Unge Bianca Andreescu fra Canada vant oppkjøringsturneringen i Montereal og har et stort potensial, men en Grand Slam-turnering kommer for tidlig. Det samme gjelder nok for stortalentet Cori Gauff.

Osaka?
Naomi Osaka startet sin stor opptur i US Open i fjor, men etter tittelen i Australian Open har det vært mer kladdeføre for japaneren. Kanskje kan hun finne tilbake suksessoppskriften i New York igjen?

Serena Williams viste glimrende form i Montreal, helt til hun måtte gi seg med skade i finalen. Hun er derfor usikker med tanke på sin fysiske stand.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.