Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud tapte for hardtslående tysker i US Open

Jan-Lennard Struff var best i oppgjøret mot Casper Ruud.

Den unge nordmannen hadde tirsdag et ønske om å ta seg videre til andre runde i US Open for første gang i karrieren. I fjor ble Ruud slått ut i første runde av argentinske Guido Pella.

I tirsdagens kamp ventet Jan-Lennard Struff. Tyskeren er nummer 37 i verden, fire plasser bak sin beste plassering i karrieren, en 33.-plass. 29-åringen slår ofte de spilleren han skal slå, og Ruud kan nok foreløpig settes i den kategorien.

Sterk
Struff skulle vise seg å være i det vanskelige hjørnet tirsdag. Tyskeren fikk en breakmulighet allerede på 0-0, men Ruud reddet seg inn. På 2-2 fikk Struff en ny mulighet og tok ledelsen.

På 3-4 i settet fikk sin første breakmulighet. Struff slo en lang ball, som linjedommeren dømte ut, men den tyske motstanderen utfordret avgjørelsen, og det viste seg at ballen var inne med en millimeters margin. Poenget ble spilt på nytt, uten at det hjalp, for Struff sikret seg deuce og gikk opp i 5-3. Til slutt vant Struff settet 6-4.

I det andre settet startet Ruud igjen med en breakball i mot, men reddet den. Ruuds neste servegame ble jevnt og langt. Til slitt brøt Struff og tok ledelsen 3-1. Ruud slet med å takle Struffs server, og spilte seg ikke til en eneste breakball i det andre settet. Struff tok det 6-4.

Heller ikke i det tredje settet stemte det helt for Ruud. Struff brøt tidlig og holdt nivået opp resten av settet med ytterligere et brudd. Tyskeren sikret seg avansement med 6-2 i sett nummer tre

Double
Til tross for å tape i tre sett, spilte Ruud en grei kamp i egne servegame. Han kjempet godt, men fant aldri ut av Struffs server og tyskeren hadde relativt få problemer med å holde serve. I tillegg gjorde han svært få upressede feil og satte uvanlig med vinnere. Uten Ruuds kjemping kunne resultatet fort blitt en god del styggere. Struff vant 60 vinnere iløpet av kampen.

– Han er aldri i nærheten av å true tyskeren, oppsummerte Eurosport-kommentator Eirik Fure.

Før Ruud reiser hjem fra New York skal han spille double sammen med Miomir Kecmanovic. Duoen møter Guilermo Duran og Leander Paes. Sistnevnte har tidligere vært verdensener i double og åtte Grand Slam-titler. Hans spilte sin første Grand Slam-turnering tilbake i 1993.

Neste oppgave for Ruud nå er Davis Cup på grus hjemme i Norge på Njård. Der venter trolig Nikoloz Basilashvili, nummer 15 i verden.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.