Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud & Co videre i US Open

Casper Ruud og hans serbiske double-makker Miomir Keckmanovic tok seg småsensasjonelt videre til runde tre i US Open.

Sør Afrikanske Raven Klaasen og New Zealandske Michael Venus er ranket henholdsvis nummer 8 og 9 i double-tennis. Som team er de ranket nr 2 for 2019 sesongen og på god vei til ATP-sluttspill. I US Open var de tredje-seedet på tablået. De var med andre ord superfavoritter foran lørdagens oppgjør mot de to 20 år gamle motstanderne med beskjeden double-erfaring. Serbiske Miomir er et år yngre enn Casper Ruud og hadde bursdag i anledning oppgjøret i New York.

Den norsk-serbiske duoen Casper Ruud og Miomir Keckmanovic fikk en pangstart da den rutinerte topp 10-spilleren Michael Venus dobbel-feilet på break-point og gav ifra seg et servebrudd. Det var Ruud/Keckmanovic som var mest påskrudd i starten av settet og gjorde mindre feil enn det rutinerte topp-10 paret som virket mer anspent på banen.

Ruud/Keckmanovic måtte jobbe hardere utover i settet for å holde sine egne serve-games, men fikk også mulighet til å bryte en gang til. Et servebrudd var alt som skulle til og Keckmanovic fikk æren av å serve inn første settet 6-4.

De rutinerte motstanderne fikk åpenbart utnyttet pausen bra og returnerte til et andre sett som de dominerte fra start til slutt og vant 6-0. I motsetning til Wimbledon hvor herre-double spilles som best av fem sett, gikk kampen i New York til et avgjørende tredje sett.

Dominansen fra det forrige settet ble raskt et fjern minne for favorittene som umiddelbart ble konfrontert med fire break-baller mot seg i åpnings-gamet i det tredje settet. Den norsk-serbiske unionen klarte ikke å ta noen av dem, men Ruud kompenserte med å avverge hele fem breakballer i sitt påfølgende serve-game.

Med økt selvtillit spillerne imellom fikk de presset frem et servebrudd opp til 3-2. Den fordelen tok de vare på og gav ikke fra seg et eneste brudd i det tredje settet. Bursdagsbarnet Keckmanovic fikk igjen æren av å serve hjem seieren med sifrene 6-4,0-6,6-4.

Til Eurosport som snakket med vinnerne etter kampen sier Ruud.

– Vi fikk litt juling i det andre settet, men vi var best i det første og tredje settet. Det var utrolig kult å slå de. Det viser at vi kan spille bra på double-bane også.

Om å spille double sammen med Ruud og mulighetene videre etter å ha slått ut tredje-seed smiler bursdagsbarnet Keckmanovic.

– Casper er kul. Vi har spilt sammen mye fra vi var juniorer, forhåpentligvis kan vi holde det oppe. Vi har noen tøffe kamper fremover, men vi håper å være klar.

I runde tre møter de vinnerene av kampen mellom Oliver Marach /Jurgen Melzer og Marius Copil/Nick Kyrgios. Det oppgjøret spilles på søndag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788