Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ambisiøse Høyeraal fikk tøff kamp i andre runde av NM: – Tøffere enn forventet

Herman Høyeraal er fortsatt en av NM-favorittene selv om han slet en smule i andre runde.

I strålende solskinn i Frognerparken ble dagens andre rundekamper innledet med veteranen Mirza Koristovic (36) mot andre seedede og en av de største favorittene, Herman Hagen Høyeraal

Den 17 år gamle NM-finalisten fra 2017 tok raskt kommandoen, og vant innledningssettet med 6-2. Konsentrasjonen droppet noe i i det andre settet, og etter mange lange games og seige dueller, gikk settet i favør Koristovic, med sifrene 6-4.

I det siste settet greide Høyeraal til slutt å dra i land seieren med 6-3. En match-tid som bikket 3 timer, vitner om en tett kamp med mange lange games og dueller.

– Kampen ble mye tøffere enn forventet, men jeg er meget glad for å avansere til tredje runde, sier Høyeraal til Tennis-Norge.

Framgang
Høyeraal har de siste årene spilt mange ITF-juniorturneringer, trent store mengder og spilt mest mulig turneringer. Dagens status er topp 200 på juniorrankingen, med en base i Barcelona (de siste ti månedene).

Han trener fem til seks timer hver dag, blant annet sammen med Viktor Durasovic.

– Målet er å komme topp 100 på juniorrankingen så raskt som mulig. Det vil gi muligheter for wildcards i Futures-turneringer, sier Høyeraal til Tennis-Norge, og fortsetter:

– I framtiden vil jeg komme meg inn på ATP-touren og en gang bli blant de beste i verden, avslutter Høyeraal.

De andre favorittene
Heller ikke i andre runde av senior-NM ble det noen særlig store sjokk.

Leyton Rivera måtte gi seg før det andre settet mot juniorvinneren, Andreja Petrovic. Seedede Emely Fredrikke Kahrs tapte for Mille Hågensen.

Helene Heiberg ga Astrid Wanja Brune Olsen kamp til dører. Collegespilleren tok et sett, men tapte 2-6, 6-4, 6-1.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788