Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ulrikke Eikeri til kvartfinale i større turnering

Ulrikke Eikeri gjør det bra i en 100.000-dollarsturnering.

Den norske 26-åringen spiller for øyeblikket en 100.000-dollarsturnering i franske Contrexeville. Turneringen kan sammenlignes med en Challenger-turnering for herrer og vel så det. Det er nemlig større pengepremier å hente enn i de fleste av disse turneringene. Vinneren får 140 poeng, mens den tapende finalisten får 85 poeng. I Challenger-turneringer blir vinneren belønnet med 90 poeng.

Før ukens turnering har Eikeri tre ganger forsøkt seg på 100.000-dollarsnivå. Oslo-jenta har kommet gjennom kvalifiseringen et par ganger, men hadde aldri vunnet i hovedturneringen før onsdagens kamp.

Torsdag står hun plutselig med to seire og er klar for kvartfinale i Frankrike.

I andre runde ventet Daniela Seguel. Tennisspilleren fra Chile er nummer 265 i verden. Til sammenligning er Eikeri nummer 294. Seguel har på sitt beste vært rangert som nummer 162 i verden.

Det ble en meget jevn kamp. Eikeri startet best og vant det første settet 6-3. I det andre settet måtte hun gi tapt 5-7, men i avgjørende settet var det Nordstrand-spilleren som grav dypest og vant 7-5.

Dermed venter wildcardet Tessah Andrianjafitrimo. Den unge franske jenta er nummer 334 i verden. Hun var et høyt toppnivå, men varierer i prestasjon. For noen uker siden vant hun for eksempel en 25.000-dollarsturnering. I 2015 ant Andrianjafitrimo over Eikeri en semifinalen av en 25.000-dollarsturnering i Lagos.

Senere torsdag spiller Eikeri kvartfinale i double i turneringen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788