Ulrikke Eikeri glad for opptur etter mye motgang: – Ønsker å inspirere andre

av | 16 juli, 2019 - 21:16 | Norsk, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri har vært mye skadet i tenniskarrieren, men i forrige uke fikk hun et av sine aller beste resultater.

Nordstrand-spilleren kom til finalen i 100.000-dollarsturneringen i Contrexeville i forrige uke, der hun tapte 4-6, 4-6. Før turneringen hadde hun ikke vunnet en eneste kamp på nivået. I tillegg tok hun seg til semifinale i double.

– Det var en veldig fin uke med mye gode resultater. Det var mye lange og jevne kamper, og jeg hadde matchball i mot både i andre runde og kvartfinalen, så det var mye stang inn. Men det er klart, det var veldig gøy, sier Eikeri, som sikret seg rundt 60.000 kroner i premiepenger fra singleturneringen.

– Noe større
I august 2014 var Eikeri virkelig på vei oppover og spilte for første gang kvalifisering til en Grand Slam-turnering, i US Open. Der måtte hun trekke seg med skade og spilte ikke neste kamp før i mai 2015. Etterpå har det vært mye av og på med diverse skader. Derfor var forrige ukes prestasjon kjærkommen.

– Det var en veldig opptur for egen del, men jeg har jo en drøm og motivasjon om å spille for noe større enn meg selv og vise andre at uansett hvor mye motgang man har, så kan man komme tilbake. Det er det som motiverer meg, og jeg ønsker å inspirere andre til det, sier Eikeri.

– Du føler at du har hatt mye motgang?

– Ja, jeg føler at jeg har hatt veldig mange tilbakeslag, men det er mange som har. Jeg ønsker å motivere andre til ikke å gi seg, svarer Eikeri.

Noe godt
Det har også kommet noe godt ut av skadene. Hun har nemlig ingen problemer med den fysisk biten på tennisbanen.

– Ja, jeg føler at det at jeg har vært skadet har gjort at jeg har hatt mye tid til å bygge opp et fysisk godt grunnlag, som jeg helt klart drar nytte av. En av mine større styrker er fysikken. Jeg har hatt litt forskjellige skader, og det har vært ulikt hva jeg kan gjøre, men jeg har en flink fysisk trener i Marcel da Cruz som har fulgt meg opp de siste årene, sier Eikeri.

Senest i april ble hun satt tilbake av en skade, like før Fed Cup, noe som gjorde at hun måtte stå over nasjonsturneringen.

– Det stemmer, jeg fikk et ribbbeinsbrist dagen før første kamp, og var ute i fem uker, men så har jeg etterpå først tapt i første runde, så gått til andre runde, deretter kvartfinale, så semifinale og nå finale. Det har gått bedre og bedre. Det har vært et bra comeback, og i tillegg har jeg hatt en del gode doubleresultater, sier Eikeri.

Tsjekkia
Denne uken spiller hun en 25.000-dollarsturnering i Tsjekkia. Fortsetter hun på samme måte er det seier som gjelder i Olomouc. Uansett betydde finalen i Frankrike mye på mange måter.

– Jeg må si at jeg er overveldet over alle positive tilbakemeldinger etter forrige turnering. Jeg synes det er positivt at så mange følger med. Det er veldig hyggelig, med mye hyggelige meldinger, avslutter Eikeri.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv