Ruud og Harris ga doublespesialister kamp

av | 4 juli, 2019 - 16:01 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud og Lloyd Harris kjempet godt, men tapte for et sterkt doublepar.

Ruud fikk torsdag en ny mulighet i Wimbledon, denne gangen i første runde av doubleturneringen sammen med kompisen Harris fra Sør-Afrika. Oppgjøret skulle egentlig spilles onsdag, men fikk seg en skade i singleturneringen mot Roger Federer, og kampen ble utsatt til torsdag.

Der møtte de duoen Marcelo Arvalo fra El Salvador og Miguel Angel Reyes-Varela fra Mexico. De er rangert som nummer 70 og 75 på doublerankingen. I tillegg er Arvalo rangert som nummer 285 på singlerankingen.

Hang med
Det hele begynte glimrende for Ruud og Harris. Det første settet var jevnt, men på 4-5 spilte Arvalo og Reyes-Varela seg til to settballer på Ruuds serve. 20-åringen tok seg sammen og reddet begge to og holdt serven. Deretter brøt duoen, og Harris servet for settet, men motstanderne reddet seg inn og sikret tiebreak. I tiebreaket viste Ruud og Harris seg sterkest og vant 7-3.

Før det andre settet måtte Harris ha medisinsk tilsyn, men han fortsatte kampen. Det andre settet var derimot ikke særlig bra fra 22-åringen, og til slutt lot Ruud og Harris det gå, og tapte 1-6.

I det tredje settet spilte duoen seg opp igjen, men ble tidlig brutt og klarte aldri å bryte tilbake. Dermed tapte de settet 3-6.

Også i det fjerde settet tok Arvalo og Reyes-Varela tidlig ledelsen, og ledet 2-0. Ruud og Harris måtte kjempe i motbakke ut settet. De holdt egne server, men klarte ikke å bryte tilbake. Særlig Arvalo servet svært bra gjennom hele kampen.

Grus
Det betyr at Ruud er ute av Wimbledon for den gangen, men unggutten viste lovende takter på gress torsdag. Det gjorde han også i store deler av kampen mot i første runde i single mot en av verdens beste grasspillere, John Isner. I torsdagens andre sett, spesielt, var det Harris som sviktet. Ruuds makker slo altfor mange upressede feil gjennom kampen.

Nå venter omstilling til grus, og i neste uke er Ruud påmeldt til Challenger-turneringen i Braunschweig, der han trolig blir førsteseedet. Så er det ATP 250-turneringen i Båstad som venter.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Tidlig exit i US Open

Tidlig exit i US Open

Casper Ruud tapte i fem sett til den kinesiske spilleren Zhizhen Zhang i andre runde av US Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv