Nær perfekt uke for Helgø

av | 28 juli, 2019 - 14:19 | Malene Helgø, Norsk

Malene Helgø klarte ikke å forsvare singel-tittelen i 15.000-dollars-turnering i Sandefjord.

Å spille tennis-turneringer i sterk sommerhete er ikke nytt for profesjonelle tennisspillere. Helgø har gjennom uken demonstrert internasjonal erfaring da hun forsvarte sin double-tittel
sammen med sin venninne og makker Astrid Wanja Brune Olsen på lørdag og tok seg finalen i single på søndag. Uanfektet av varmerekorder i øst og vest har 19-åringen prestert mer enn hun selv forventet.

På søndag var siste hinder tsjekkiske Michaela Bayerlova (WTA 622) som slo Brune Olsen i semifinalen på lørdag. Det ble en spennende kamp som lenge så ut som det skulle gå Helgøs vei.

Brytekamp uten tie-breaks

Kampen startet litt spent fra begge spillerne som brøt hverandre på tur. Helgø kjempet hardt, avverget flere break-baller, men klarte heller ikke å ta sine brudd-muligheter før Bayerlova overtok initiativet med et nytt brudd. Begge kvinnene skjerpet seg utover settet. Helgø fikk utlignet scoren med et nytt brudd før hun satte opp gassen og snappet settet med et blankt serve-brudd da Bayerlova skulle serve inn til tie-break.

Det andre settet start igjen på verst tenkelige måte for Helgø som ble brutt umiddelbart. Hun fikk selv bruddmuligheter hun ikke klarte å ta. Da Bayerlova fikk sitt andre brudd så det surt ut for Helgø. Hun klarte å ta et kjapt brudd tilbake, men ble raskt konfrontert med to set-baller hvor hun avverget første, men tapte andre og dermed settet 3-6.

Det tredje settet startet endelig Helgøs vei da hun brøt den tsjekkiske jenta i åpnings-gamet. Det neste kvarteret ble en brytekamp hvor Helgø kom seirende ut på stillingen 3-2 og klar til å serve. Da tok Bayerlova fullstendig over kampen, vant de neste fire games og tok kampen – og tittelen med sifrene 5-7, 6-3, 6-3 i en kamp som varte i to timer og 39 minutter.

Suksessfull uke

Oslo-jenta som blir 20 i august kan se tilbake på en suksessfull uke der hun overgikk sine egne forventninger. Sett i lys av Helgøs nylige pause pga en betennelse i skulderen, Bayerlovas høyere ranking og med en double-tittel fra igår, er uken en absolutt suksess.

Knoll Open

Det blir ingen hvile for Helgø som forflytter seg til den sør-tyske byen Bad Saulgau for å spille 25.000 dollars-turneringen Knoll Open den kommende uken. Helgø er direkte-kvalifisert gjennom sin ITF-ranking. Også Melanie Stokke skal delta i Tyskland, foreløpig i kvalifiseringsturneringen.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Relaterte artikler

Tennisspillere som går til padel

Tennisspillere som går til padel

Les hvorfor padel tiltrekker seg tidligere og nåværende tennisstjerner – fra reduserte fysiske krav til den strategiske bruken av banens vegger.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv