Malene Helgø vant i Tyskland – møter topp 100-spiller

av | 31 juli, 2019 - 19:56 | Malene Helgø, Melanie Stokke, Norsk

Malene Helgø får en unik mulighet til å vise seg fram på tennisbanen torsdag.

Etter finalen i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord søndag, har Helgø dratt til 25.000-dollarsturneringen i Bad Saulgau og kommet inn i hovedturneringen med ITF-rankingen.

Onsdag spilte Furuset-spilleren første runde mot kvalifiseringsspilleren Iva Primorac, nummer 582 på WTA-rankingen. Det endte med seier 6-4, 7-6 (7-4).

Dermed er hun klar for andre runde i turneringen, og der venter betraktelig tøffere motstand i spanske Sara Sorribes Tormo. Den spanske tennisspilleren er nummer 96 på WTA-rankingen og har vært så høyt rangert som nummer 64 så sent som i juni i år. Tidligere i år har hun vært i finalen i en WTA-turnering. Helgø har aldri møtt en så høyt rangert spiller før.

Også Melanie Stokke er videre i turneringen. Hun måtte vinne to kvalifiseringskamper for å nå hovedturneringen. Onsdag vant Nordstrand-jenta 6-3, 6-1 over Chiara Scholl, nummer 446 på WTA-rankingen og 36 på ITF-rankingen. Den amerikanske jenta har tidligere vært nummer 164 i verden.

I andre runde er kroatiske Tena Lukas, nummer 371 på WTA-rankingen motstander.

I en 15.000-dollarsturnering i Finland har for øvrig både Lilly Elida Håseth og Astrid Wanja Brune Olsen tatt seg til andre runde. Lukas Hellum Lilleengen tapte i første runde i 15.000-dollarsturneringen i Telavi. Ulrikke Eikeri vant tirsdag første runde i en 25.000-dollarsturnering i Polen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv