Malene Helgø stormet til finale i Sandefjord

av | 27 juli, 2019 - 15:36 | Astrid Wanja Brune Olsen, Malene Helgø, Norsk

Malene Helgø gjorde en strålende kamp i semifinalen i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord.

For andre året på rad er Helgø klar for finalen i 15.000-dollarsturneringen i Sandefjord. Det skjedde etter en sterk seier over Suzan Lamens. Den nederlandske motstanderen slo nemlig verdens beste junior, Clara Tauson, i kvartfinalen og kommer rett fra finaleseier i to 15.000-dollarsturneringer.

– Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle komme så langt da jeg så trekningen. Clara har gjort det veldig bra i det siste, og Suzan har vunnet noen turneringer. Jeg tenkte bare at jeg skulle gå for det i dag, sier Helgø til Tennis-Norge i Sandefjord rett etter kampen.

Nøkkelen til seier mot Lamens var å være offensiv gjennom hele kampen.

– Jeg hadde riktig tankegang og gå for det. Du slår ikke disse spillerne uten å være den mest aggressive, sier Helgø.

God innstilling
Helgø ledet i begge settene og var ganske greit 6-3, 6-4 til slutt. For første gang har Helgø muligheten til å forsvare en internasjonal tittel.

– Det smakte veldig godt, det er en stund siden jeg var vært i finalen nå, det er gøy. Det hjelper på rankingen og budsjettet, sier Helgø.

– Hva vil det bety å forsvare tittelen?

– Det betyr veldig mye, egentlig. Jeg hadde absolutt ikke forventet å komme så langt, svarer Helgø.

Pause
Helgø hadde nylig en liten ferie etter å ha funnet ut at hun har en betennelse i skulderen. Før turneringen trente hun i en ukes tid.

– Jeg har slitt med skulderen og tok en MR, så jeg har hatt ti dager fri. Jeg trengte å komme meg litt bort fra tennis, koble av, sier Helgø, som kjenner lite til skaden under kamper nå, og legger til:

– Jeg kunne ikke fått mer kamper denne uken.

I finalen venter tsjekkiske Michaela Bayerlova. Hun slo Astrid Wanja Brune Olsen i lørdagens semifinale.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norgesmesterne 2024

Norgesmesterne 2024

Victor Durasovic og Mille Hågensen ble NM mestere i senior singles i Frognerparken på lørdag.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv