Eikeri klar for semifinale i 100.000-dollarsturnering etter tre timers kamp

av | 12 juli, 2019 - 17:37 | Norsk, Ulrikke Eikeri

Ulrikke Eikeri imponerer i Frankrike.

Fra å ha tapt i første runde på tre forsøk på 100.000-dollarsnivå, står Eikeri nå med tre strake seier og semifinaleplass i 100.000-dollarsturneringen i Contrexeville.

Fredag spilte hun kvartfinale mot det franske wildcardet Tessah Andrianjafitrimo. Den unge franske jenta er nummer 334 i verden. Hun var et høyt toppnivå, men varierer i prestasjon. For noen uker siden vant hun for eksempel en 25.000-dollarsturnering. I 2015 vant Andrianjafitrimo over Eikeri i semifinalen av en 25.000-dollarsturnering i Lagos.

Det ble en forferdelig jevn kamp. I det første settet vant Andrianjafitrimo 7-6 (7-4). I det andre settet var Eikeri best med 6-4. I det avgjørende settet lå Oslo-jenta lenge bak, men hentet inn 3-5, selv om hun måtte redde matchball, og skaffet seg matchball på 6-5, men misbrukte det første forsøket og den franske motstanderen fikk en gameball. Den avverget Eikeri og på forsøk to avgjorde Nordstrand-spilleren kampen med 7-5 i sett nummer tre.

Dermed er Eikeri sikret 50 WTA-poeng. Det vil gjøre at hun klatrer fra 296.-plass til en plass rundt nummer 266. Det kan også bli mer. Vinneren av turneringen får 140 poeng, mens taperen får 85 poeng.

I semifinalen venter useedede Martina Trevisan, nummer 168 i verden. Den italienske jenta har på sitt beste vært nummer 144 på WTA-rankingen, men står uten singletitler siden 2017. Duoen har møttes en gang tilbake i 2015. Da vant Trevisan i tre sett.

Senere fredag spiller også Eikeri semifinale i double sammen med Quirine Lemonie mot Anna Danilina og Eva Wacanno.

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv