Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ashleigh Barty vant Roland Garros i sin første Grand Slam-finale: – To «crazy» uker

Australske Ashleigh Barty feide Marketa Vondrousova av banen i Roland Garros-finalen.

– Det er ubeskrivelig, jeg er litt målløs, det er utrolig, og jeg spilte en perfekt kamp i dag, jeg er så stolt over meg selv og teamet. Det har vært to «crazy» uker, sier Barty.

Både Vondrousova og Barty spilte lørdag sin aller første Grand Slam-finale etter å ha spilt meget bra gjennom hele turneringen. Barty hadde før grusturneringen i Paris på sitt beste vært i kvartfinale på Grand Slam-nivå, mens Vondruosova var i fjerde runde av US Open i fjor.

Barty er likevel en stabilt god spiller rangert som nummer åtte i verden, hun har bare ikke lyktes helt i Grand Slam-sammenheng før årets Roland Garros. Vondrousova er mer ukjent med sin 38.-plass på WTA-rankingen og kom derfor inn useedet i turneringen.

Dominant
I finalen var det Barty som styrte det meste. Hun gikk ut i hundre og var suveren i det første settet. Den australske tennisspilleren vant det 6-1.

Vondrousova spilte seg opp i det andre settet, men Barty kom tidlig et servebrudd foran, og Vondrousova var aldri særlig i nærheten av å kappe inn på forspranget. Dermed vant Barty det andre settet 6-3. Hun avgjorde kampen med et nytt servebrudd og kunne juble for sin første Grand Slam-tittel i single.

23-åringen har nemlig vunnet en Grand Slam-tittel i double. Selv om hun står med fire WTA-titler, har hun aldri vunnet en turnering på grus før Roland Garros.

Rykker opp
Nå rykker Barty opp til andreplass på verdensrankingen kun litt over 100 poeng bak verdensener Naomi Osaka.

Vanligvis anses hun som å være bedre på de raske dekkene og har vunnet på gress tidligere. Hun seiler nå opp som en av favorittene i Wimbledon.

Mer om den tidligere cricketspilleren Ashleigh Bartys utrolige historie kan du lese i neste utgave av magasinet Tennis-Norge! Les mer om det her!

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.