Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud må knekke ny kode i Madrid

Casper Ruud har tapt to ganger for motstanderen i kvalifiseringsfinalen i ATP Masters-turneringen i Madrid.

Albert Ramos-Vinolas er en spiller Ruud har slitt med å slå. Nå får han et nytt møte med den rutinerte spanjolen. Sist gang de møttes var i andre runde av Roland Garros. I denne kampen stemte lite for den norske 20-åringen, og det ble tap i to sett. I første runde av ATP 500-turneringen i Barcelona i 2017 gjorde Ruud en hederlig innsats, men tapte i to sett.

Siden forrige møte har derimot Ramos-Vinolas falt til en 88.-plass på rankingen, det vil si at han er lavere rangert enn Ruud selv. Det siste året har han kun ved en anledning vunnet tre kamper på rad, stort sett har han tatt en eller to seire i turneringene han har spilt.

Likevel har Ramos-Vinolas ett høyt toppnivå. 31-åringen har vært rangert på 17.-plass i verden og en gang tatt seg til kvartfinale på Grand Slam-nivå. Det skjedde i Roland Garros i 2016.

Det ligger til rette for en spennende kamp søndag i den spanske hovedstaden. Vinner Ruud oppgjøret kvalifiserer han seg for en ATP Masters-turnering for andre gang i karrieren, og spiller hovedturneringen i en slik turnering for tredje gang.

Oppgjøret vil også bli en god pekepinn på utviklingen han har hatt de siste året, og noe som er en fordel for Ruud er at det går litt raskere på grusen i Madrid enn i Paris.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.