Nick Kyrgios
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud møter urokråka Nick Kyrgios i Roma

Australieren slo Danil Medvedev tirsdag.

Mandag tok Ruud seg til andre runde i ATP 1000-turneringen i Roma etter seier over Daniel Evans i en ujevn kamp fra nordmannens side.

Tirsdag ble motstander i andre runde klar. Nordmannen møter Nick Kyrgios i neste kamp onsdag.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Stort potensial
24-åringen har lenge blitt sett på en spiller med skyhøyt potensial på tennisbanen. Kyrgios slo tidlig i gjennom i tennissirkuset, men har i perioder slitt med å holde motivasjonen oppe.

For øyeblikket er Kyrgios rangert som nummer 36 i verden, og en så høyt rangert spiller har ikke Ruud slått enda. På det høyeste har for øvrig australieren vært rangert som nummer 13.

Kyrigos har i karrieren vunnet fem ATP-turneringer, senest i år vant han ATP 250-turneringen i Acapulco. To ganger har Kyrigos vært i kvartfinale på Grand Slam-nivå.

Kontroversiell
Tennisspilleren fra Australia har også vært i negativt søkelys flere ganger i løpet av karrieren.

I 2015 fornærmet han Stan Wawrinka under en kamp ved å si: «Kokkinakis hadde sex med kjæresten din, unnskyld for at jeg må fortelle deg det, kompis», og hevdet at Wawrinka, da 30 år, hadde sex med 18-åringer. Alt ble fanget opp av mikrofonene. Det førte til en bot på nærmere 400.000 kroner og utestengelse fra tennis i 28 dager.

I 2016 ble han straffet for ikke å gjøre sitt beste under en kamp. Kyrgios ga bort en kamp på 48 minutter og spurte dommeren om å avslutte kampen underveis i oppgjøret. Hendelsen ga han en bot og utestengelse fra tennisen i åtte uker.

I 2017 ga han opp under en kamp uten å være skadet. I ettertid har han innrømmet å ha gjort lignende totalt åtte ganger i karrieren.

Kyrgios har likevel en mykere side og har en egen veldedighetsorganisasjon som han donerer deler av prispengene sine til.

Slo Medvedev
I første runde tirsdag beseiret Kyrgios russiske Danill Medvedev i tre sett 6-3, 3-6, 6-3.

Da Kyrgios spilte dårlig i sett nummer to, ble han tydelig forbannet og kjeftet høyt. I tillegg slo han en ball himmelhøyt og ut av hovedarenaen i Roma.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.