Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud mot kvalifiseringsspiller i første runde

Møter brite i Roma.

Den norske 20-åringen vant søndag kvalifiseringsfinalen over Miomir Kecmanovic 6-2, 6-1 på komfortabelt vis. Dermed spiller han første runde i ATP Masters-turneringen i Roma.

I første runde fikk nordmannen en ypperlig trekning. Ruud skal opp mot britiske Daniel Evans. Den britiske tennisspilleren er nummer 81 på ATP-rankingen og har på sitt høyest vært nummer 41. Det var før han ble utestengt fra tennis etter å ha testet positivt for kokain på en dopingprøve. Nå er han tilbake og på full fart oppover rankingen igjen.

Evans har i år vært i en ATP 250-finale og en Challenger-finale, men tapt begge. Den siste tiden ha prestasjonene vært ustabile, og Ruud skal ha gode sjanser for å ta seg til andre runde i en ATP Masters-turnering for første gang i karrieren.

Skulle han vinne over Evans venter vinneren i oppgjøret mellom Danill Medvedev, nummer 14 i verden, og Nick Kyrgios, nummer 35 i verden.

Uansett er Ruud allerede sikret 35 ATP-poeng og nærmere 180.000 kroner i premiepenger. Blir det seier i første runde vil Ruud være garantert minst 70 poeng fra turneringen.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.