Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud med ny bragd da han avanserte i Roma

20-åringen tok seg videre til andre runde i en ATP Masters 1000-turnering for første gang i karrieren.

Mandag slo Ruud briten Daniel Evans (nummer 83 i verden) 7-5, 0-6, 6-3 for å ta seg til andre runde i ATP Masters-turneringen i Roma. Nordmannen fortsetter dermed sin gode grusform denne våren.

Casper Ruud kvalifiserte seg søndag for andre gang til en ATP 1000-turnering etter å ha imponert i kvalifiseringen. Han har også spilt ATP Masters-turneringen i Monte Carlo med wildcard, men nordmannen har måttet gi tapt i første runde i de foregående ATP Masters-turneringene.

Motstanderen i første runde i Roma, Daniel Evans, måtte også kvalifisere seg til turneringen. Den 28 år gamle briten slo henholdsvis Robin Haase (64) og Dusan Lajovic (31) i kvalifiseringen. Evans har karrierebeste som nummer 41 i verden. Han er på vei oppover på rankingen igjen nå etter ha blitt utestengt fra tennis for å ha testet positivt for kokain på en dopingprøve.

Ruud i føringen
Oppgjøret mandag var en jevn affære på den italienske grusen. På stillingen 2-2 i første sett reddet Ruud hele fem bruddmuligheter, men på den sjette sikret Evans seg kampens første brudd. Kampen var tidlig på vei inn i Evans spor.

Ruud klarte imidlertid å kjempe seg tilbake i første sett. 20-åringen viste styrke da han klarte å bryte tilbake da det gjaldt som mest til stillingen 5-5 på sin første bruddmulighet. En svært effektiv Ruud kunne så juble da han på sin andre bruddmulighet kapret første sett 7-5.

Evans slo tilbake
I kampens andre sett tok den britiske 28-åringen totalt over kampen. Ruud havnet tidlig bakpå og klarte aldri å snu trenden i andre sett. På litt over en halvtime hadde nordmannen tapt settet 0-6 og mistet ledelsen i kampen som dermed måtte avgjøres i et tredje sett.

Det tredje var jevnt akkurat slik som det første settet var. Spillerne fulgte hverandre tett. Ruud viste seg til slutt som den sterkeste av de to og kunne til slutt serve inn kampen til 6-3.

Dagens seier betyr at Ruud er sikret 70 ATP-poeng og en pengepremie på omtrent 330.000 kroner. Poengsankingen gjør at 20-åringen ligger an til en karrierebeste på ATP-rankingen som nummer 67 i verden. Ruuds tidligere karrierebeste er som nummer 68.

Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom 12.-seedede Daniel Medvedev og Nick Kyrgios (36) i andre runde av ATP Masters-turneringen i Roma.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.