Casper Ruud

Nå kan Casper Ruud både kopiere og overgå faren: – Det er gøy

Casper Ruud kan ta Norges første ATP-tittel søndag og gjøre det samme som faren i 1996.

Pappa Christian Ruud er foreløpig Norges beste tennisspiller gjennom tidene. Han var på sitt beste nummer 39 i verden, vant 12 Challenger-titler og spilte en ATP-finale i 1995. Nå kan Casper Ruud bli den første nordmannen til å ta en ATP-tittel.

– Det er gøy. Forrige uke var det litt utur med tap mot en spiller rangert utenfor topp 300, men han gikk til finalen, så det er en god spiller. Da er det bra å snu seg, ha tro på eget spill, og spille sin beste tennis denne uken, sier Christian Ruud til Tennis-Norge.

Selv vant Christian Ruud en turnering i Houston på samme sted i 1996. Det var da en oppvisningsturnering.

– Det hadde vært gøy om han klarte det samme. Navnet mitt står jo på tavla her, og jeg slo mange gode spillere, og det kunne egentlig vært en ATP-turnering, sier Ruud.

Tapt tidligere
Finalemotstander Christian Garin vant over Ruud i semifinalen i ATP 250-turneringen i Rio for en måned siden. Da ble det tap 4-6, 4-6. Christian Ruud tror sønnen må være mer offensiv søndag.

– Jeg tror Casper må være litt mer offensiv på returen og serve bra. Jeg tror om Casper kan vise litt av det han gjorde fredag og lørdag, så er det helt klart en mulighet, sier Christian Ruud.

Likevel er det ingen tvil om at Garin er en god spiller i form. Chileneren var i sin første ATP-finalen i Sao Paulo, men tapte.

– Han spilte veldig solid forrige kamp og er bra fra begge sider. Backhanden hans avgjorde, sier Ruud.

Framskritt
Ruud er nå garantert hovedturneringen i både Roland Garros og Wimbledon. Rankingen stigere og stigere, men det er ikke det Team Casper Ruud tenker mest på. Snart han 20-åringen slå farens beste ranking som nummer 39.

– Det bryr vi oss ikke så mye om. Det er viktigere at det går riktig vei. Slår han rankingen min, så er det bare hyggelig. Vi tenker på å bli litt bedre, sier Ruud og legger til:

– Vi har lært veldig mye bra på Nadal-akademiet, så de må få litt kreditt, og selv om det var litt stang ut i starten og ikke de resultatene vi ønsket med en gang, så løsnet i Sør-Amerika etter en tøff treningsperiode i oppkjøringen, avslutter Christian Ruud.

Oppgjøret mot Garin spilles rundt klokken 21.00 norsk tid.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788