Casper Ruud

Casper Ruud tapte sin første ATP-finale: – Jeg ga alt

Casper Ruud ga Christian Garin skikkelig kamp, men trolig tok nervene han til slutt.

Den norske 20-åringen har storspilt hele uka og vunnet kamper fram mot finalen på svært ulike måter. Søndag hadde Ruud muligheten til å ta seg aller første ATP-tittel. Det kunne skje i ATP 250-turneringen i Houston. Med seier ville han bli den første nordmannen til å vinne en ATP-tittel i karrieren.

Motstander var Christian Garin, nummer 72 på ATP-rankingen. Chileneren vant over Ruud for en måned siden i semifinalen i ATP 250-turneringen i Sao Paulo og gikk da til sin første finale, men tapte. Søndag hadde han en ny mulighet til å ta sin første ATP-tittel, i likhet med Ruud, og benyttet den.

– Han steppet opp på slutten og var den bedre spilleren i dag. Vi er gode venner utenfor banen, og jeg håper at vi kan få flere kamper mot hverandre i framtiden, sa Ruud på podiet etter finalen.

– Casper du er en flott spiller. Jeg er sikker på at du vil få flere finalesjanser om du fortsette å jobbe hardt, og jeg håper at noen av dem blir mot meg, sa Garin i sin seierstale.

Nervøst
Det startet nervøst for Ruud. Unggutten begynte å serve, men ble brutt med en gang. Han brøt derimot tilbake like etterpå, men det hjalp ikke da Garin brøt atter en gang i det påfølgende gamet. Deretter holdt han serve og tok kommandoen. Ting fløt ikke optimalt for Ruud i starten.

Ruud klarte likevel å heve nivået, akkurat som mot Galan lørdag. Den norske tennisspilleren brøt han til 4-4 og førte kampen, men Garin reddet tiebreak. Det ble meget jevnt. På 4-5 hadde Ruud sjansen til å minibreake tilbake, men misbrukte flere god offensive sjanser og tapte tiebreaket 4-7.

I det andre settet startet Ruud hanglende. Han fikk breakball i mot på 0-1, heldigvis reddet han seg inn. Snarøya-spilleren fikk også breakball i mot på 1-2 og på deuce. Gamet ble langt, men Ruud holdt stand og holdt egen serve. Etterpå tok han over settet og brøt til 3-2. Plutselig satt nesten alle offensive slag og han satte vinnere både med backhand og forehand. Til slutt vant Ruud settet 6-4.

Det tredje settet var lenge jevnt. Ruud måtte redde en breakball på 1-2, men holdt konsentrasjonen og servet bra. I det påfølgende gamet kjempet han seg opp på deuce og fikk tre breakmuligheter. Flere ganger hadde han muligheten til å bryte med gode forehandsjanser, men alle gangene slo han ballen for langt og Garin holdt serve. Trolig tok nervene Ruud. Og det ble avgjørende.

Etterpå gjorde Ruud et dårlig servegame og Garin fikk to breakmuligheter. Han utnyttet den første og brøt unggutten, for så å holde egen serve ut settet. Han beholdt han roen og vant settet 6-3. Svært få poeng skilte til slutt duoen, men Garin var hakket mer solid gjennom kampen.

– Jeg ga alt, men jeg kom til kort, sa Ruud.

Klatring
Ruud har likevel gjort en svært god turnering og har brutt en ny barriere i karrieren med finaleplass. Til sammenligning var faren Christian Ruud, kun i en ATP-finale, og den tapte han.

Den unge nordmannen kommer også til å klatre ytterligere på rankingen til en 68.-plass. I tillegg får han med seg rundt 500.000 kroner hjem. Ruud har for øvrig ikke vunnet fem kamper på rad siden han vant Challenger-turneringen i Sevilla i 2016.

I neste uke er Ruud satt opp i main drawet til en Challenger-turnering på grus i Florida, men det er foreløpig usikkert om han spiller turneringen. ATP Masters-turneringen i Monte Carlo ryker uansett.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788