Casper Ruud klar for sin første ATP-finale

av | 14 april, 2019 - 01:43 | Casper Ruud, Norsk

Casper Ruud lyktes med å ta seg til sin første finale på ATP-nivå.

Nordmannen spilte lørdag sin tredje finale på ATP-touren i karrieren. Den første var i ATP 500-turneringen i Rio i 2017, mens den andre var for en måned siden i ATP 250-turneringen i Sao Paulo. Begge endte med tap.

Lørdag var det derimot gode mulighet for å klare det. Ruud møtte nemlig Daniel Elahi Galan, som bare er rangert på 241.-plass i verden. Nordmannen vant over colombianeren to ganger i 2018, både i kvalifiseringen til US Open og Roland Garros.

Trå start
Ruud fikk ingen god start på semifinalen i Texas. Unggutten holdt i første servegame, men signaliserte at han hadde smerter i skulder- og nakkepartiet. Fysioterapeuten ble tilkalt før hans andre servegame. Ruud fikk behandling og lokalbedøvelse.

I det påfølgende servegamet stemte det ikke for Ruud. 20-åringen havnet under 0-40, men klarte å redde alle breakballen. Likevel fikk han ikke avgjort gamet og ble brudd til 1-3.

Ruud slet videre med å skape problemer på Galans serve, men ble komfortabel på egen serve igjen. På 3-5 følte kanskje Galan presset, for 22-åringen sviktet i sitt eget servegame, og den norske motstanderen brøt til 4-5. Deretter var Ruud overlegen i resten av settet og vant 7-5 etter en imponerende opphenting.

I det andre settet fortsatt Ruud godt og brøt til 2-1. Galan begynte så og klage på smerter i mageområdet. Han klarte aldri å hente seg inn, mens Ruud fortsatte storspillet, gjorde knapt feil og vant settet 6-2.

Første siden 1995
Dermed er Ruud den første nordmannen siden 1995 som klarer å ta seg til en finale på det som kan karakteriseres som ATP-nivå. Da var det faren Christian Ruud som tok seg til finale i World Series i Båstad.

Med seier vil Ruud bli den første nordmannen til å vinne en turnering på ATP-nivå noensinne, det gjorde nemlig aldri far Christian. Det er heller ingen umulighet at det skjer. Motstander er Christian Garin, nummer 73 på ATP-rankingen. I Sao Paulo spilte duoen en jevn kamp, der Garin vant 6-4, 6-4.

Finaleplassen vil uansett gi ytterligere klatring på ATP-rankingen for Ruud. Han vil nå være rundt nummer 68 i verden. Finaleseier gir en plass rundt nummer 62. Pengesummen han får med seg er rundt 500.000 norske kroner.

Finalen spilles søndag kveld.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv