Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

To norske jenter til kvartfinale i Tunisia

Melanie Stokke og Malene Helgø hadde gode dager på jobben torsdag i 15.000-dollarsturneringen i Tabarka.

Helgø møtte desidert best motstand, i det minste på papiret, av de norske jentene. Furuset-spilleren måtte opp mot Julia Stamatova. 25-åringen er nummer 71 på ITF-rankingen og nummer 713 på WTA-rankingen.

Den bulgarske jenta har på sitt beste har hun vært nummer 451 på verdensrankingen og vant over førsteseedede Mirjam Björklund i første runde. Mot Helgø ble det et jevnt første sett, der den norske jenta stakk av med seier 7-4 i tiebreak. Da løsnet det for norgesmesteren, og hun vant det andre settet 6-1.

Stokke fikk en mer komfortabel dag på banen. Nordstrand-spilleren møtte 17-åringen Maria Ines Fonte, urangert på WTA-rankingen, men nummer 632 på ITF-rankingen. Stokke vant det første settet 6-2 og på stillingen 4-2 i sett nummer to, trakk motstanderen seg.

Dermed er begge de norske jentene klare for kvartfinalen. Helgø møter tyske Lisa Ponomar, nummer 274 på ITF-rankingen. Duoen møttes i første runde av 15.000-dollarsturnerignen i Sandefjord i sommer. Da vant Helgø i tre sett.

Andreseedede Stokke skal opp mot femteseedede Rosa Vicens Mas, nummer 667 på WTA-rankingen og 256 på ITF-rankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788