Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Ruud møter verdensstjerne i natt: – Blir sånn tennis som Casper ønsker

Tennisekspert Christer Francke ser få svakheter hos David Goffin, og tror Casper Ruud kan få det tøft i Phoenix.

Motstander rundt klokken 02.30 natt til fredag er David Goffin. Belgieren er for øyeblikket nummer 21 i verden, men har vært så høyt rangert som nummer sju og har spilt ATP-sluttspillet.

Fra 2014 har Goffin endt opp året med å være rangert som nummer 22 eller bedre. 28-åringen står med to Grand Slam-kvartfinaler og har vunnet to ATP-titler. Den belgiske stjerna er i verdensklasse.

– Han er det. Han er ikke akkurat noen dårlig tennisspiller, men er ikke i så bra form som tidligere, mener Eurosports tennisekspert, Christer Francke til Tennis-Norge.

Ikke gratispoeng
Francke har sett Goffin spille en god del og tror kanskje ikke at belgieren er den verste Ruud kan møte.

– Det blir sånn tennis som Casper vil. Han har ikke noen store våpen, men er veldig sikker, løper og kan også spille fort. Han har få svakheter og er jevnt over god på det meste. Skal Casper få til noe, må han komme til med forehanden og serve bra. Goffin er god til å ta ballen tidlig og gir ikke bort gratispoeng, sier Francke.

Artikkelen fortsetter under bildet

David Goffin
David Goffin. Foto: Shutterstock.com

Natt til onsdag vant Ruud over svenske Elias Ymer og kan kalle seg for Nordens beste tennisspiller. Likevel kladdet det i det første settet, der han tapte hele 1-6. Det har han neppe råd til mot Goffin.

– Han må spille opp mot sitt beste, og det er ikke noen umulighet. Alt er mulig på en ekstremt god dag, mener Francke.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Uvanlig
Kampen går som tredje runde av ATP Challenger-turneringen i Phoenix. Det er ikke vanlig at så høyt rangerte spillere som Goffin er med i slike turneringer, men flere har benyttet anledningen etter å ha røket ut av ATP Masters-turneringen i Indian Wells tidlig.

– Man forventer ikke å møte slike spillere på det nivået, men det er bra prispenger i turneringen. Slike spiller er med i sånne turneringer innimellom, og da er det ofte for å få selvtillit og poeng. Jeg tror nok han er der for å vinne og få en del kamper, avslutter Francke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788