Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud vant prestisjeduellen mot svenske Ymer

Casper Ruud befestet posisjonen som Nordens beste mannlige tennisspiller.

Sverige har stolte tennistradisjoner og fostret mange Grand Slam-vinnere, men etter at Robin Söderling la opp har det vært en liten tørke i svensk tennis.

De siste årene har Elias Ymer vært Sveriges beste herrespiller, men 22-åringen har aldri brutt 100-grensen på ATP-rankingen, selv om han har tatt seg til hovedturneringen på Grand Slam-nivå seks ganger, og en gang tatt seg til andre runde.

Natt til torsdag norsk tid møttes Ruud og Ymer for første gang på tennisbanen. Nordmannen brøt nylig inn topp 100 på rankingen, mens Ymer er nummer 117.

Dårlig start
I starten av oppgjøret så det ut som at Ruud skulle få en tøff og dårlig dag på tennisbanen. Lite stemte, mens Ymer spilte svært solid, og svensken suste gjennom det første settet på 24 minutter med 6-1.

Den norske 20-åringen klarte derimot å snu kampen i det andre settet. Ruud fikk en glimrende start på sett nummer to i andre runde av ATP Challenger-turneringen i Phoenix. Unggutten brøt til 2-0 og hadde senere i settet flere nye breakmuligheter, uten å utnytte dem. Det var likevel nok til å vinne settet 6-3.

Også det tredje og avgjørende settet startet glimrende. Ruud brøt Ymer på første forsøk, men ble litt ukonsentrert i det påfølgende servegamet og ble brutt tilbake. Tennisspilleren fra Snarøya hevet seg igjen i det neste returgamet og brøt nok en gang. Etterpå holdt han serve, brøt ytterligere en gang og vant i tredje runde med 6-3 i det siste settet.

Ruud klarte på mesterlig vis å snu oppgjøret og spilte bare bedre og bedre. Han jobbet meget hardt defensivt og forehanden ble kun bedre utover i kampen. I tillegg vartet han opp med noen lekre detaljer med god presisjon.

Dermed er det trygt å slå fast at Norge for øyeblikket har Nordens beste tennisspiller.

Goffin?
I tredje runde er det store muligheter for at nordmannen møter en skikkelig kanon. Flere av spillerne som røk tidlig ut av ATP Masters-turneringen i Indian Wells deltar i turneringen i Arizona, blant andre nummer 21 i verden, David Goffin. Slår belgieren Roberto Carbellas Baena i andre runde, blir Goffin, som på sitt beste har vært nummer sju i verden, neste motstander.

En plass i tredje runde blir belønnet med ti ATP-poeng og 25.000 kroner. Unggutten vil med det falle litt på rankingen til en plass rundt nummer 97 i verden, så sant han ikke går enda et steg videre i turneringen. Da vil han trolig beholde 94.-plassen.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788