Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud storspilte mot verdensstjerne, men tapte to tiebreak og misbrukte settball

Casper Ruud spilte trolig en karrierens beste kamper, men var ikke skarp nok på de aller viktigste poengene.

Nordmannen sto natt til fredag foran en av karrierens aller største utfordringer i tredje runde av Challenger-turneringen i Phoenix. Motstander var David Goffin, som har vært i verdenstoppen av tennis i en årrekke.

Belgieren er for øyeblikket nummer 21 på verdensrankingen, men har på sitt beste vært nummer sju på rankingen, samt spilt ATP-sluttspillet, vunnet to ATP-titler og vært i to Grand Slam-kvartfinaler. Det var ingen tvil om at Ruud måtte være på sitt beste for å gi Goffin kamp om seieren, og det var virkelig unggutten, som ikke hadde noe å tape.

Nær
I det første settet reddet Ruud tre breakballer på 2-2 og misbrukte en selv på 4-3. På 4-4 spilte Goffin sterkt, og selv om 20-åringen fra Snarøya reddet en breakball, brøt den belgiske motstanderen på deuce. I det påfølgende returgamet tok Ruud ledelsen 40-0, men Goffin reddet alle breakballen.

Likevel spilte Ruud seg til en ny breakball og tok ledelsen 6-5. Ruud var virkelig i støtet på dette tidspunktet og spilte seg til en sett- og breakball i gamet etter. Goffin viste derimot sin klasse og reddet tiebreak. Belgieren var solid i tiebreaket og vant 7-4 etter å ha fått et tidlig minibreak.

I sett nummer to fikk Ruud to breakballer på 0-0, men Goffin reddet seg inn. I det påfølgende gamet avverget Ruud tre breakballer og på deuce. Nordmannen spilte virkelig på selvtillit utover i settet og hadde kommandoen. På 4-4 hadde nordmannen en breakball og spilte seg til ytterligere en på 5-5.

Denne gangen utnyttet nordmannen muligheten og hadde sjansen til å holde serve for å sikre seg et avgjørende sett. Da skjerpet Goffin seg og brøt tilbake. Dermed ble det et nytt tiebreak. Der klarte Ruud aldri å bryte Goffins serve, tross et par gode muligheter, og til slutt stakk belgieren av med seieren i 7-5 i tiebreaket.

Beste kamp på hardcourt?
Alt i alt gjorde Ruud en meget overbevisende kamp. Han hang godt med på tempoet til Goffin, og servet mesterlig gjennom hele kampen. Den lille, men store forskjellen ble på de aller viktigste poengene. Da brukte Goffin all sin erfaring og holdt hodet kaldt med serving i verdensklasse.

Trolig var kampen uansett nordmannens beste kamp i karrieren på hardcourt. Nå venter ny utfordringer i kvalifiseringen til ATP Masters-turneringen Miami Open.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.