Casper Ruud
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Casper Ruud snublet i semifinalen i Sao Paulo

Casper Ruud fikk det ikke til å stemme i semifinalen av ATP 250-turneringen i Sao Paulo.

Nordmannen har denne uken spilte strålende og vært solid, særlig de to siste kampene mot Joao Sousa, nummer 38 i verden, og Hugo Dellien, nummer 95 i verden, har vært av høy klasse.

På denne måten tok han seg til sin første semifinale i en ATP 250-turnering. Også motstander Christian Garin spilte sin første semifinale på nivået. Garin er nummer 92 i verden og vant tre Challenger-turneringer på grus i 2018, tre på rad i oktober.

Ikke flyt
I lørdagens semifinale stemte derimot mye mindre for Ruud. Nordmannen virket anspent i starten av oppgjøret og fikk to breakballer i mot i sitt første servegame, men reddet dem. På 1-1 fikk han to nye breakballer i mot, og Garin gikk opp i 3-1.

Ruud gikk selv en breakmulighet i det påfølgende returgamet, men misset, og den chilenske motstanderen beholdt ledelsen. Da Garin skulle serve for settet fikk han noen nerver, og Ruud sikret seg en breakball, uten å utnytte den. Garin vant settet 6-4.

Det andre settet startet på verst tenkelig måte. Ruud hadde 40-15, men gjorde så flere feil og Garin brøt til 1-0. Det hjalp lite for 22-åringen, for Ruud brøt tilbake like etterpå. Nordmannen klarte ikke å holde opp nivået og igjen brøt Garin. Ruud holdt serve videre i sett, men det gjorde også Garin, uten å få breakball i mot. Chileneren sikret seg finaleplass med 6-4 også i det andre settet.

Den norske 20-åringen kom aldri inn i den samme flyten han har hatt tidligere i turneringen. Garin gjorde lite feil og var meget solid, mens Ruud selv hadde for høy feilprosent lørdag. Spesielt hans normalt beste slag, forehanden, sviktet i perioder, og han slo for mange baller i nettet.

– Casper er en helt annen spiller i dag enn i går. Det er Garin som er best i dag. Han slår vinner og slår ikke feil. Casper spilte ikke opp mot sitt beste de første tre fjerdedelene av kamp, sa Viasats kommentator, Øivind Sørvald.

Opptur
De to siste ukene har likevel vært en opptur for Ruud. Snarøya-gutten har sikret seg en plass blant de 100 beste i verden, og vil ikke miste særlig mange poeng den neste måneden. Det betyr at han høyest trolig få en direkteplass i Roland Garros.

Nå forflytter Ruud seg til USA og Indian Wells. Der må unggutten spille kvalifiseringen, som starter allerede kommende uke.

Støtt Tennis-Norge gjennom å kjøpe et abonnement av vårt magasin, som blant annet inneholder mer stoff om Casper Ruud! Trykk her for mer informasjon!

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.