Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Dansk stjerneskudd vant juniorutgaven av Australian Open

Clara Tauson gir danskene håp om at de også får en tennisstjerne etter Caroline Wozniacki.

Det danske tennistalentet er bare 16 år, men var allerede oppe på en fjerdeplass på juniorrankingen før turneringen. Tauson ble sett på som en av de aller største favorittene i forkant.

Lørdag vant Tauson over canadiske Leylah Annie Fernandez 6-4, 6-3 i finalen. Det var hennes tolvte seier på rad på juniornivå, og hennes første Grand Slam-juniortittel. Etterpå takket hun den danske stjernen Caroline Wozniacki for hjelp.

– Jeg har fått trene med henne, og hun er en kjempeinspirasjon for alle i Danmark som driver med tennis eller andre idretter, sa Tauson.

Mange dansker håper hun kan bli like god som Wozniacki. 28-åringen har vunnet Australian Open en gang og vært verdensener flere ganger, men har antydet at tenniskarrieren hennes kanskje ikke vil vare altfor lenge.

– Jeg opplever det ikke som noe press at noen hevder jeg er hennes etterfølger. Det er stort bare å bli sammenlignet med henne, men jeg fokuserer bare på meg selv, sa Tauson.

I 2017, som 14-åring, vant Tauson en 15.000-dollarsturnering i Stockholm, der hun blant annet beseiret norske Malene Helgø.

I rullestolklassen for herrer tapte for øvrig Stefan Olsson finalen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788