Casper Ruud

Casper Ruud fikk det ikke til å stemme i Australian Open-kvalifiseringen

Casper Ruud slet og tapte i første kvalifiseringsrunde til Australian Open.

Forventningene om at 20-åringen skulle nå hovedturneringen i Australian Open var absolutt til stede etter at Ruud tok seg inn på hovedtablået i tre av fire Grand Slam-turneringer i 2018.

Håpet om avansementet ble heller ikke mindre da trekningen ble klar. Motstander ble nemlig Henri Laaksonen, nummer 166 i verden. I august 2017 var 26-åringen nummer 93 i verden, noe som er hans høyeste plassering i karrieren. Duoen møttes senest i sesongåpningen i forrige uke første nyttårsdag. Da vant Ruud 6-3, 6-4 over sveitseren, som opprinnelig er fra Finland. Også i kvalifiseringen til Indian Wells i 2018 vant nordmannen over Laaksonen i to sett med 6-1, 6-4.

Ikke flyt
Tirsdag hang derimot nordmannen ikke med fra start av. Ruud fikk to breakballer i mot allerede i sitt første servegame, men reddet seg inn. I det neste servegamet måtte han likevel se seg brutt til 1-2, selv om unggutten styrte det avgjørende breakpoenget. Det ville seg ikke i det første settet, og Laaksonen vant 6-2.

I det andre settet fikk Ruud to breakballer i mot på 2-2. Nok en gang var Laaksonen nådeløs og tok ledelsen 3-2. I det påfølgende gamet klarte Ruud å spille seg til sine to første breakballer, blant annet med å spille oppgjørets første breakball, men det ville seg ikke. Laaksonen reddet seg inn, fortsatte storspillet og avgjorde kampen med 6-4 i sett nummer to.

– Laaksonen spilte bra, bedre enn forrige gang, og det gjorde nok Casper litt stresset. Casper får det ikke til stemme, og det var litt tilbake til gamle synder. Det som fungerte i oppkjøringen, fungerte ikke nå, sier Christian Ruud etter kampen til Eurosport.

Sammenlignet med oppgjøret mot Laaksonen i forrige uke, hadde Ruud på langt nær samme flyt tirsdag. Nordmannen slo færre vinnere og særlig på serve fikk han mindre enkle poeng enn hva han fikk for en uke siden. For den sveitsiske motstanderen fungerte det meste. I det forrige oppgjøret reddet Ruud for øvrig sju av sju breakballer – alle med mesterlig serving. Det fikk Snarøya-spilleren ikke til tirsdag.

Rankingfall
I fjor tok Ruud seg til andre runde på hovedtablået, noe som ga han en god del poeng på ATP-rankingen. Det betyr at nordmannen om tre uker vil få et lite fall fra 111.-plass. Han går også glipp av en stor pengesum.

Etter planen var det neste på programmet for Ruud grusspill i Sør-Amerika, men kanskje venter en turnering til på hardcourt etter den tidlige exiten i kvalifiseringen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788