Ine Soltveit Stange

Ine Soltveit Stange til sin første juniorfinale

Ine Soltveit Stange var den eneste av de fire norske semifinalistene som ble klar for finale i Bergen.

Det var på forhånd klart at minst en norsk jente skulle gå til finalen i Grade 5-juniorturneringen i Bergen. Hedda Gurholt og Ine Soltveit Stange møttes nemlig i den ene semifinalen.

Den norske duellen endte med seier 6-3, 6-1 for Soltveit Stange. Ullern-spilleren har aldri tidligere i karrieren vært i en semifinale eller finale på internasjonalt juniornivå, men har likevel det siste året vist lovende takter, spesielt med en sterk høst i 2017 i norske turneringer.

Nå blir hun belønnet med en finale. Der møter hun svenske Olivia Malm, nummer 1326 på juniorrankingen. Den svenske 16-åringen har heller aldri tidligere vært i en finale. Lørdag vant hun over Sarina Reinertsen med 6-2, 6-0.

På guttesiden spilte Herman Høyeraal semifinale, men nordmannen måtte trekke seg i det andre settet på 4-4 med skade. Dermed spilte han heller ikke semifinalen i double sammen med Leyton Rivera. Også tidligere i år har Høyeraal slitt med skader.

Også på Tennis Europe-nivå, i U14-klassen for gutter, har en nordmann vært i aksjon. Henrik Villanger spilte finale, men måtte se seg slått.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788