Jakob Grøner

Grøner kvalifiserte seg for Futures-turnering etter seier i to tiebreak

Jakob Grøner har kjempet seg gjennom en tøff kvalifisering i en Futures-turnering i Tunisia.

Jakob Grøner fikk i forrige uke wildcard til hovedturneringen i Tunisia, men tapte klart. Nå imponerer spilleren fra Oslo Tennisklubb i kvalifiseringen til en ny Futures-turnering i det afrikanske landet.

Unggutten slo lørdag lillebroren til den mer kjente Stefanos Tsitsipas, Petros Tsitsipas, nummer 1913 i verden. Deretter ble Alex Solanki fra India slått. 19-åringen har tidligere vært rangert på rankingen, men er ikke det for øyeblikket.

Dermed var Grøner klar for kvalifiseringsfinale mandag. Der ventet Loic Perret. Sveitseren er nummer 1593 i verden og var i 2015 oppe på 893.-plass. 24-åringen ga Grøner en hard kamp, men den norske 17-åringen tok en knallsterk seier 7-6 (7-2), 7-6 (7-5).

Det er enda ikke klart hvem Grøner møter i første runde. Også to ganger tidligere i år har nordmannen kvalifiserte seg for en hovedturnering på Futures-nivå.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788