Casper Ruud

Casper Ruud utslått i Fairfield

Casper Ruud hadde ingen god dag på tennisbanen og var sjanseløs i semifinalen av Challenger-turneringen i USA.

Nordmannen spilte meget gode kamper i andre runde og kvartfinalen, men i lørdagens semifinale stemte ikke ting like bra for Ruud. Unggutten fant aldri rytmen og kom tidlig på bakbeina. Dermed tapte han sin første semifinale på hardcourt på Challenger-nivå mot Bjorn Frantangelo, nummer 158 i verden.

– Det var ikke dette utfallet jeg hadde forventet meg, sa den amerikanske kommentatoren under kampen.

Storspilte
Den amerikanske motstanderen, som på sitt beste har vært nummer 99 på ATP-rankingen, gjorde nemlig en særdeles god kamp mot Ruud.

Det hele startet jevnt, men på 2-2 fikk Frantangelo to breakmuligheter etter at Ruud bommet på flere førsteserver. Ruud reddet en av dem, men bruddet var et faktum da 19-åringen slo for langt. På 2-4 ble nordmannen brutt blankt til 2-5 og tapte settet 2-6.

Ved settpausen lette Ruud åpenbart etter en løsning. Nordmannen fikk levert skoene til far og trener Christian Ruud , og tok dem på seg, uten av det hjalp nevneverdig.

I det andre settet hevet Ruud egen serving, men Frantangelo var i det umulige hjørnet lørdag. Amerikaneren spilte svært offensivt og lyktes med nesten alle slag. Det ga 25-åringen bare mer og mer selvtillit. Fratangelo brøt til både 1-0 og 3-0 i sett nummer to. Utover i det andre settet byttet han tilbake til sine egne sko igjen. Ruud unngikk flere brudd, men truet ikke Frantangelo selv og tapte settet 2-6.

Jakter
Ruud får 33 ATP-poeng for semifinalen, men ønsket seg trolig flere i jakten på en topp 100-plassering med ingen poeng å forsvare resten av året.

Også i neste uke spiller Ruud en Challenger-turnering i Nord-Amerika.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788