Casper Ruud

Casper Ruud tapte mot umulig amerikaner – misbrukte settballer

Casper Ruud fikk en tøff kamp i andre runde av Challenger-turneringen i Stockton.

Den norske 18-åringen spilte tirsdag sin første kamp siden 10. september og feide Jan Choinski av banen. I det andre settet vartet Ruud opp med hele 6-0 og tyskeren var aldri i nærheten av å bryte nordmannen.

Onsdag ventet allerede andre runde, og motstander var hjemmehåpet Christopher Eubanks. 22-åringen er nummer 206 i verden, og amerikaneren vant en Challenger-turnering tidligere i år, men tapte like etterpå for Viktor Durasovic.

Kampen
I det første settet fant ikke Ruud flyten, mens Eubanks satt så og si alle baller, og var i det umulige hjørnet. Amerikaneren vant hele 1-6.

Det andre settet begynte bedre for Ruud, og nordmannen var på høyde med Eubanks. 19-åringen hevet spillet sitt på egne server. På stillingen 40-40 på 2-2 kom derimot regnet, og kampen ble utsatt til torsdag.

Da fortsatte Ruud i samme stim, men det gjorde også Eubanks. Kampen var likevel mye jevnere og settet gikk til tiebreak. Det startet jevnt, men Ruud rykket fra på 3-3 og hadde ledelsen 6-3. Alle settballene reddet Eubanks og skaffet seg en matchball, som først Ruud reddet. Deretter fikk Eubanks enda en settball. Unggutten vant tiebreaket 9-7 og kampen med totalt 15 servess. Også det siste poenget var med et serveess.

Formspillere
Ruud hadde fått 17 poeng for å spille kvartfinale. Han trenger trolig turneringsseire skal han klare målet sitt om å nå NextGeneration-finalen i Milano og en topp 100-plassering i verden. Turneringsseier ville gitt 90 poeng.

Også de tre neste ukene skal nordmannen spille Challenger-turneringer i Nord-Amerika på hardcourt.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788