Casper Ruud

Casper Ruud stormet til semifinale i USA

Casper Ruud kjørte over Sebastian Fanselow i kvartfinalen av ATP Challenger-turneringen i Fairfield.

I de to innledende rundene på hardcourten i California har Ruud variert i prestasjon, blant annet med et fantastisk første sett i andre runde, for deretter å få større problemer i det andre settet mot amerikanske JC Aragone.

Fredag var det duket for kvartfinale. Motstander var kvalifiseringsspilleren Sebastian Fanselow. Den tyske tennisspilleren er nummer 423 i verden og har en besteplassering som nummer 323 fra november 2017. Kun en gang tidligere hadde 26-åringen tatt seg til en kvartfinale på Challenger-nivå. Det skjedde på samme sted i fjor.

Overlegen
I fredagens kamp hadde Ruud full kontroll. Fanselow holdt sitt første servegame, men deretter handlet det alt om nordmannen. 19-åringen brøt to ganger i sett nummer én og vant 6-1.

Faktisk tok ikke tyskeren et eneste game til i kampen. I det andre settet brøt tenåringen umiddelbart og fortsatte det gode stimen kampen ut. På 2-0 hadde Fanselow to gameballer i eget servegame, men Ruud kjempet seg inn igjen og brøt nok ytterligere to ganger, til den tyske motstanderens store fortvilelse. Unggutten vant settet 6-0 og avgjorde kampen på 48 minutter.

Ruud spilte godt på egen serve og var svært solid i returgamene gjennom hele kampen. Han vant de aller fleste lange ballvekslingene, men det må også nevnes at Fanselow trolig heller ikke ingen god dag på jobben. Det kan skyldes mye Ruuds til tider fenomenale spill.

Dermed er Ruud klar for sin første semifinale på Challenger-nivå siden mai. Da tok han seg til finale, men tapte. Unggutten har for øvrig aldri tidligere vært i en semifinale på hardcourt på Challenger-nivå.

Semifinale
Semifinalen gir Snarøya-gutten 33 poeng på ATP-rankingen. Det vil kun gi en liten klatring på rankingen. Skulle det bli seier i turneringen vil unggutten være på en ranking rundt nummer 111 i verden. Da trenger han en turneringsseier eller to semifinaler til, for å komme topp 100 i verden.

I semifinalen blir motstander Jordan Thompson, nummer 105 i verden, eller Bjorn Fratangelo, nummer 158 i verden. Begge har tidligere vært topp 100 i verden, henholdsvis på en 62.- og 99.-plass. Ruud vant over Thompson i første runde av Grand Slam-turneringen Roland Garros i mai etter å ha sikret seieren i det femte settet.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788