Casper Ruud

Casper Ruud kjempet seg til seier i USA

Casper Ruud gjorde en god kamp i første runde av Challenger-turneringen i Fairfield.

Den norske 19-åringen spilte en god kamp og en dårlig kamp i forrige uke i Challenger-turneringen i Stockton. Denne uken jakter Ruud på den gode flyten i Fairfield, og spilte en variabel kamp i første runde, men fikk seieren han ville ha.

Motstander Kevin King, nummer 295 på ATP-rankingen, spilte til tider godt, men Ruud var mye mer stabil. King var tidligere i 2018 oppe på 162.-plass etter å ha kvalifisert seg for Australian Open i 2018 og vunnet en Challenger-turneringer, samt to Futures-turneringer i 2017.

God start
I det første settet fikk Ruud en glimrende start på kampen. Nordmannen brøt på første forsøk og gikk opp i 1-0 fra starten av. Snarøya-gutten slet litt på egne server etterpå, og fikk breakballer i mot i sine to første servegame, men reddet alle forsøkene. Settet fortsatte jevnt, men på 5-3 fikk Ruud en ny breakball og vant settet 6-3.

Det andre settet startet derimot ikke bra for Ruud. Unggutten havnet under 0-40, men tok to poeng, før King brøt til 1-0. I returgamet etter seilte King mot 2-0-ledelse, men Ruud ga seg ikke og hadde plutselig breakball. Den utnyttet han og kom seg inn igjen i settet.

Derfra og inn var Ruud tilbake i det stabile sporet. Talentet ga King kamp i hans servegame og hadde få problemer med å holde egne server. Til slutt suste nordmannen inn til settseier 6-4 og sikret avansement til andre runde.

Ny amerikaner
Der blir det en ny amerikaner for Ruud. Da er motstander JC Aragone. 23-åringen er nummer 239 i verden, noe som også er hans høyeste plassering i karrieren. Den har han oppnådd ved å komme seg til kvartfinaler på Challenger-nivå og vunnet to Futures-turneringer.

Skulle det bli kvartfinale unngår Ruud amerikanske Reilly Opelka, som var på kollisjonskurs med nordmannen. Amerikaneren servet Ruud i senk under kvalifiseringsfinalen i Australian Open i 2017, men røk ut mot Lucas Miedler i USA. Dermed blir eventuelt et møte mellom vinneren av Miedler, nummer 210 i verden, og kvalifiseringsspilleren Scott Fanselow 423 i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788