Casper Ruud startet glimrende – klar for kvartfinale

Casper Ruud spilte en strålende kamp i andre runde av Challenger-turneringen i Fairfield.

Den norske 19-åringen spilte tirsdag en solid kamp i første runde med litt varierende spill, selv om han jevnt over viste et høyere nivå enn motstander Kevin King.

I onsdagens kamp i andre runde mot JC Aragone var det derimot aldri noen tvil om hvem som var best. Nordmannen høvlet over amerikaneren, rangert som 239 i verden. Det er også 23-åringens beste plassering i karrieren. Den amerikanske tennisspilleren startet først i 2016 å spille profesjonell tennis etter å ha gått på college i Arizona.

Sterk start
Ruud gikk ut i hundre mot Aragone. Snarøya-gutten vant alle de første fem gamene, tre servegame og to returgame. Den amerikanske motstanderen kom først inn i kampen da han reduserte til 1-5. I det påfølgende gamet kom han seg på deuce, men Ruud vant settet 6-1.

Det andre settet startet svært jevnt. Det første gamet ble nemlig uvanlig langt. Ruud holdt Aragone meget bra på serve og skaffet seg åtte breakballer uten å utnytte dem. Det tok også lang tid før Aragone klarte å vinne gamet, hele 12 deuce tok det før amerikaneren sikret seg servegamet.

Ruud holdt hodet kaldt og vant servegamet sitt etter, til tross for et sviende gametap. I det andre settet hevet Aragone seg virkelig, spesielt i det defensive spillet og hadde flere fantastiske opphentinger. Ruud hadde likevel, som regel, alltid kommandoen og på 3-3 brøt han til 4-3.

Lufta gikk ikke ut av Aragone, og amerikaneren skaffet seg like etter på sin første breakball. Den utnyttet han og duoen var like langt i settet igjen etter at Ruud slo en dobbeltfeil. Til slutt endte settet i tiebreak, der Ruud startet dårlig, men hentet seg inn og tok fem strake poeng. Ruud vant tiebreaket 7-4 og sikret avansement.

Kvartfinale
Dermed er Ruud klar for kvartfinale i en ATP Challenger-turnering for første gang siden mai. Riktig nok tok unggutten seg til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Båstad i juli. Forhåpentligvis er tenåringen nå helt kvitt skaden som har plaget han etter US Open.

I kvartfinalen, som spilles fredag, møter Ruud vinneren i oppgjøret mellom Lucas Miedler, nummer 210 i verden, og kvalifiseringsspilleren Scott Fanselow, nummer 423 i verden.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788