Casper Ruud

Casper Ruud foran semifinalen: – Har en god følelse

Casper Ruud har denne sesongen valgt å avslutte på hardcourt. Det virker ut å være et godt valg.

Nordmannen har for første gang siden mai tatt seg til semifinale på Challenger-nivå og for første gang på hardcourt i karrieren på nivået. De to siste årene har Ruud avsluttet sesongen på grus i Sør-Amerika. Nå er det hardcourt i USA som gjelder.

– Jeg har valgt dette for å bli bedre på hardcourt. Jeg får mer kamper enn tidligere på underlaget. Det har vært mange grusturneringer i år, og det er mitt eget valg å spille hardcourt kontra grus. Det virker ut som det går bra, sier Ruud til Tennis-Norge.

– Hvorfor har du tatt dette valget?

– Når man skal opp i verdenstoppen, går de fleste turneringene på hardcourt, så da må jeg bli bedre på det. Den første store turneringen neste år, Australian Open, går også på hardcourt. Det er flere ting som spiller inn, påpeker Ruud.

Gode kamper
I forrige uke var Ruud noe uheldig og hadde stang ut i Challenger-turneringen i Stockton. Denne uken har ting snudd så langt. Unggutten har spilt tre solide kamper i Fairfield.

– Det kjennes bra om dagen. Jeg har litt flyt fordi jeg spiller bra. Marginene har vært litt på min side i disse kampene. Banene her passer bra, og jeg har en god følelse, forklarer Ruud.

Fredag tok Ruud en svært overbevisende seier i kvartfinalen. Sebastian Fanselow ble slått 6-1, 6-0 med elleve strake game på 48 minutter.

– Det var en bra kamp. Jeg har spilt bra denne kampen og den før. Det ble kanskje litt enklere enn forventet mot Fanselow, men det er en bra seier mot en spiller som ikke i det hele tatt er dårlig, mener Ruud.

Frantagelo neste
I lørdagens semifinale blir Bjorn Frantagelo motstander. Amerikaneren har vært oppe på 99.-plass på ATP-rankingen, men er for øyeblikket nummer 158 i verden. Det er snart ett år siden 25-åringen forrige gang var i en Challenger-finale.

– Det er ingen umulig motstander. Jeg er uansett klar for en god fight, avslutter Ruud.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788