Ulrikke Eikeri og Elitsa Kostova

Ulrikke Eikeri til topps i doubleturnering

Ulrikke Eikeri imponerte stort under doubleturneringen i 60.000-dollarsturneringen i Budapest.

Den norske 25-åringen måtte se seg slått i første runde av singelturneringen etter at det bråstoppet midtveis i det andre settet. I double har det derimot gått langt bedre for Eikeri.

Sammen med bulgarske Elitsa Kostova startet Nordstrand-spilleren glimrende med å slå ut førsteseedede Chantal Skamlova og Eva Wacanno. Duoen stormet til finale og fredag ventet hjemmeduoen Dalma Galfi og Reka-Luca Jani. Det endte med seier 2-6, 6-4, 10-8 for Eikeri og Kostova.

Dermed setter Eikeri ny bestenotering i double på WTA-rankingen. Om en uke vil Oslo-jenta trolig klatre til en plass rundt nummer 170 i verden. For øyeblikket er den norske jenta 196 i verden og har tidligere en besteplassering som nummer 188 fra 2013. Totalt har Eikeri vunnet tre doubletitler i år og 17 i karrieren, men aldri før i en så høyt rangert turnering som 60.000-dollarsnivå.

I neste uke spiller Eikeri en 25.000-dollarsturnering i Sofia.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788