Ulrikke Eikeri klar for kvartfinale i Sofia

Ulrikke Eikeri sikret seg kvartfinaleplass i 25.000-dollarsturneringen i Sofia etter å ha brukt en time og 20 minutter på å vinne det første settet.

Det første settet i Eikeris oppgjør ble svært avgjørende torsdag. Settet ble meget jevnt og strakk seg langt. Først i et tiebreak, som endte 10-8 i favør den norske 25-åringen, etter en time og 20 minutters spill, kunne Oslo-jenta juble for settseier. I snitt ble det spilt 14 poeng i hvert game i det første settet.

I det andre settet fikk Eikeri en langt mer behagelig reise. På 46 minutter vant Nordstrand-spilleren 6-2 og gikk videre til kvartfinale. Norges beste rangerte kvinnelige tennisspiller tok ledelsen 2-0 i det andre settet og slapp aldri motstanderen inn igjen i kampen.

Motstander i oppgjøret var Valeriya Strakhova, nummer 292 i verden. 23-åringen fra Ukraina har en 232.-plass fra 2016 som sin beste plassering i karrieren, men har vunnet en 25.000-dollarsturnering tidligere i år. Det skjedde i juli.

I kvartfinalen spiller Eikeri mot vinneren i oppgjøret mellom Katharina Hobgarski, nummer 319 i verden, og tredjeseedede Andreaa Amalia Rosca, nummer 222 på verdensrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788