Rafael Nadal tennis

Nadal klar for semifinale etter thriller, Sevastova fikk revansj

De første semifinalistene i US Open ble klare tirsdag.

Rafael Nadal fikk en grusom start på sin kvartfinale mot Dominic Thiem. Verdenseneren tapte det første settet hele 0-6, men slo tilbake. Det andre settet vant spanjolen 6-4, mens det tredje settet gikk i Nadals favør 7-5.

Den østerrikske motstanderen ga seg likevel ikke og sikret seg et femte sett med 7-6 (7-4) i det fjerde settet. Lite skilte duoen i det avgjørende settet og til slutt ble et tiebreak avgjørende. Der viste Nadal hvorfor han for tiden innehar tronen som verdens beste tennisspiller og vant 7-5 i tiebreaket.

Del Potro
I semifinalen venter US Open-vinneren fra 2009, Juan Martin del Potro. Argentineren slo det amerikanske hjemmehåpet John Isner i kvartfinalen. 29-åringen vant i fire sett, 6-7 (5-7), 6-3, 7-6 (7-4), 6-2. Selv om han spilte mot en amerikaner i New York, fikk del Potro god støtte fra tribunen.

– Jeg elsker å spille her med den energien som publikum har. De får meg til å føle meg spesiell, og jeg spiller min beste tennis hvert år, sa Del Potro etter kampen.

Også en annen amerikaner måtte se seg slått tirsdag. Regjerende mester Sloane Stephens klarte ikke å håndtere de varme forholdene i New York. Dermed tapte hun 2-6, 3-6, for den samme jenta som hun vant over i kvartfinalen i 2017, Anastasija Sevastova, nummer 18, i verden, som tok seg til sin første Grand Slam-semifinale.

– Alle gode ting er tre, ser det ut som for meg. Men igjen, hadde jeg tapt ville jeg vært stolt over meg selv – tre ganger kvartfinale. Det skjer ikke meg hvert år eller hver dag, sier Sevastova.

Møter Williams
I semifinalen blir det en ny amerikaner på den andre siden av nettet. Motstander blir Serena Williams. Den nybakte mammaen viser god form i USA og vant tirsdag 6-4, 6-3 over Karolina Pliskova.

– Serena er en av verdens beste spillere. Det spiller ingen rolle om hun er rangert som nummer 17 eller 18 nå. Jeg tror fortsatt at hun er den sterkeste. Jeg føler at hun har en stor sjanse til å vinne turneringen, hun kan slå hvem som helst, sa Pliskova etter kampn.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788