Naomi Osaka

Japansk stjerneskudd klar for US Open-finalen mot Williams

Naomi Osaka og Serena Williams kjemper om tittelen i Grand Slam-turneringen US Open.

Duoen, som skal gjøre opp seg i mellom i lørdagens finale, er på vidt forskjellige stadier i sine tenniskarrierer. Mens Serena Williams spiller sin 31 Grand Slam-finale, den niende finalen i US Open, og jakter sin 24. Grand Slam-tittel, er Osaka i sin aller første finale i en av de fire store turneringene.

– Det er ganske utrolig. For et år siden kjempet jeg bokstavelig talt for livet mitt på sykehuset etter å ha født. Så uansett hva som skjer i hvilken som helst kamp, om det er en semifinale eller finale, så føler jeg at jeg har vunnet, sa Williams etter kampen.

Sevastova
Williams var overlegen i sin semifinale torsdag. 36-åringen møtte latviske Anastasija Sevastova, som spilte sin første Grand Slam-semifinale. Det endte med et braktap 3-6, 0-6 for en av verdens beste kvinnelige tennisspillere gjennom tidene, Williams.

– Hun var litt heldig i det første settet med noen break, synes jeg. Da startet hun å føle seg bedre. Når hun er i ledelsen er det tøft å spille mot henne, sa Sevastova.

Trolig hadde Williams håpet på en annen vinner av den andre semifinalen. Japanske Osaka spilte nemlig mot den tapende finalisten fra 2017, Madison Keys fra USA. Denne gangen sa det stopp i semifinalen for den amerikanske jenta. Osaka vant 6-2, 6-4 og hindret helamerikansk finale.

– Det føles litt rart, fordi jeg har aldri vunnet over Madison før. Hun er en virkelig god spiller. Jeg tror jeg skalv og sånt, sa Osaka.

Ser fram til møtet
Finalen blir Osakas første i denne sammenhengen. At det er Williams som står på den andre siden av nettet, er stort for den japanske 20-åringen.

– Helt siden jeg var en liten unge har jeg drømt om å spille mot Serena i en Grand Slam-finale, fortalte Osaka. 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788