Novak Djokovic suste til semifinalen i US Open

Novak Djokovic brukte i underkant av tre timer på å ta seg til sin ellevte semifinale i US Open.

Serberen møtte onsdag Roger Federers overmann, John Millman, i kvartfinalen av Grand Slam-turneringen. Mange håpte at Millman igjen kunne overgå seg selv. Australieren ga seg ikke uten kampen, men fikk det tøft. Djokovic vant overbevisende 6-3, 6-4, 6-4.

– Jeg ble testet. All ære til John, han ga meg kamp. Han har hatt en fantastisk turnering, og han fortjener applaus for å komme ut her og kjempe i tre timer, sa Djokovic etter kampen.

Japansk suksess
I semifinalen venter Kei Nishikori for Djokovic. Japaneren vant over Marin Cilic i fem sett, 2-6, 6-4, 7-6 (7-5), 4-6, 6-4 i kvartfinalen, og 29-åringen er dermed klar for sin første Grand Slam-semifinale på to år, også den forrige kom i New York.

– Jeg kom tilbake, og jeg hadde noen sjanser. Kei hadde også sine sjanser, og en kvalitetsspiller som han konverterte dem. Det var noen få poeng som avgjorde, sa Cilic etter kampen.

Nishikori er ikke den eneste semifinaleklare tennisspilleren fra Japan. Også Naomi Osaka er klar for semifinale på damesiden etter å ha slått Lesia Tsurenko hele 6-1, 6-1. 20-åringen er for første gang i karrieren klar for semifinale på Grand Slam-nivå.

– Jeg håper mange ser på oss. Naomi gjør det virkelig bra, og hun har vunnet en Masters-tittel tidligere. Jeg tror hun kan vinne US Open nå. Det er en stor mulighet for henne, skryter landsmannen Nishikori.

Keys videre
Madison Keys ble den andre amerikanske jenta til å ta seg til semifinale i US Open. Fjorårets finalist beseiret Carla Suarrez Navarro 6-4, 6-3 i kvartfinalen og blir Osakas neste motstander.

– I fjor var mange av kampene mine som en emosjonell berg- og dalbane. I år har jeg vært mye mer solid mentalt. I tøffere perioder har jeg beholdt roen litt mer og ikke hatt de samme humørsvingningene for å komme tilbake i kampen, sa Keys.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788