Novak Djokovic

Djokovic og Del Potro klare for US Open-finalen: – Det blir spesielt

Juan Martin Del Potro fikk en enkel reise i semifinalen, mens Novak Djokovic hadde full kontroll mot Kei Nishikori.

Det knyttet store forventninger til semifinalene i US Open, kanskje særlig til duellen mellom Del Potro og verdensener Rafael Nadal. Den ble derimot ikke helt slik tennisfansen hadde sett for seg. Etter at argentinske Del Potro hadde vunnet de to første settene 7-6 (7-3), 6-2, måtte Nadal gi seg med en kneskade.

– Til slutt var det ikke en skikkelig tenniskamp, det var en spiller som spilte tennis, mens den andre bare stod i ro på den andre siden av nettet, sa Nadal etter kampen.

Ny sjanse
Dermed er Del Potro i posisjon til å ta sin andre Grand Slam-tittel, den forrige kom også i US Open, i 2009. De siste årene har argentineren vært svært skadeplaget og finaleplassen i New York er en stor triumf for 29-åringen.

– Jeg kan ikke tro at jeg får en ny sjanse til å spille en Grand Slam-finale. Det blir spesielt for meg og en stor utfordring. Jeg har kjempet mog mange, mange problemer for å komme tilbake i denne posisjonen, forklarte Del Potro.

2018 har vært et meget godt år for Del Potro. Den argentinske tennisspilleren har nådd sin høyeste plassering i karrieren, en tredjeplass. Ingenting passer bedre enn å vinne favoritturneringen.

– Da jeg var en unge så jeg bare fotball og US Open. Dette er favoritturneringen min, røpte Del Potro.

Djokovic
I finalen venter Novak Djokovic. Serberen er en spesialist i US Open og har vært i sju finaler i turneringen tidligere, derav to har endt med seier. 32-åringen vant 6-3, 6-4, 6-2 over Nishikori.

– Jeg vet ikke hvordan det så, men det føltes veldig bra, sa Djokovic etter kampen.

Finalen går søndag. Lørdag spiller Serena Williams og Naomi Osaka finalen i kvinneklassen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788