Novak Djokovic

Novak Djokovic i det umulige hjørnet i US Open-finalen

Novak Djokovic fortsatte oppturen og tok søndag sin andre strake Grand Slam-tittel med seier over Juan Martin Del Potro i US Open-finalen.

Serberen vant fra Wimbledon i 2015 til Roland Garros i 2016 fire strake Grand Slam-titler, men så kom skadene for Djokovic, og 32-åringen slet med å komme tilbake til sitt tidligere toppnivå. I sommer har han derimot vist gammel klasse. Siden Wimbledon har Djokovic bare tapt en kamp.

– Familien min; kona og barna mine, venner, og det lille teamet mitt har vært viktige for meg den siste tiden. De var der for meg da jeg hadde en operasjon i albuen min tidligere i år, sa Djokovic.

I Wimbledon gikk nemlig Djokovic til topps i en Grand Slam-turnering for første gang på to år. I US Open fulgte han søndag opp med å vinne finalen over Del Potro i en kamp med tennis av ypperste kvalitet.

Intenst
Djokovic startet oppgjøret best og var hakket bedre enn Del Potro i det første settet. Den serbiske tennisstjernen vant 6-3.

Det andre settet ble langt jevnere. Djokovic startet best og brøt først, men Del Potro brøt tilbake og hadde overtaket i settet. På 4-3 hadde argentineren tre breakmuligheter i det som utviklet seg til å bli et game som varte i over 20 minutter, der Djokovic til slutt gikk seirende ut. Han stod i mot publikums høye og mange rop på Del Potro.

– Det føltes litt som en fotballkamp med argentinske og serbiske tilskuerne. De skapte en fantastisk atmosfære, og viste også stor respekt for den andre spilleren. Takk skal dere ha, sa Djokovic.

Dermed endte settet i tiebreak. Del Potro hadde ledelsen 3-1 og fikk sine muligheter til å øke den, men Djokovic kjempet seg inn igjen og skaffet seg en kampledelse 2-0 med seier i tiebreaket.

Del Potro virket mentalt og fysisk preget etter tapet i det andre settet. 29-åringen ble tidlig brutt, men kom seg tilbake og brøt til 2-3. Det hjalp ikke. Djokovic brøt igjen, denne gangen til 5-3, og servet inn settet til 6-3. Den populære serberen sikret seg US Open-tittelen i tre sett, men brukte over tre timer på å vinne oppgjøret i New York.

Pengepremien
Djokovic stikker av med hele 3,8 millioner dollars, tilsvarende rundt 32 millioner norske kroner. Han klatrer også tre plasser på verdensrankingen opp til en tredjeplass. Tittelen i US Open er hans tredje i turneringen. Tidligere har han tapt fem finaler i turneringen. Totalt har Djokovic vunnet 14 Grand Slam-titler.

Del Potro var etter finalen knust og oppløst i tårer. Argentineren sa før finalen at han uansett ville være stolt over seg selv. 29-åringen har vært i gjennom fire håndleddsoperasjoner og var ikke for lenge siden nære ved å legge opp.

– Det er ikke enkelt å snakke nå. Jeg er så glad for å spille finalen mot dette fantastiske idolet. Vi er gode venner. Jeg er selvsagt lei meg for at jeg tapte, men jeg er glad på Novaks og hans team vegne, sa Del Potro, som vant US Open i 2009, hans eneste Grand Slam-tittel.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788