Juan Martin Del Potro

Del Potro overbeviste på nytt – Nadal måtte jobbe igjen

Juan Martin Del Potro og Rafael Nadal stormet videre til kvartfinale i US Open.

Argentinske Del Potro seiler fram som en av de store favorittene. 29-åringen har ikke tapt et eneste sett på sine fire kamper i US Open så langt og sikret seg kvartfinaleplass på to timer søndag. Argentineren slo Borna Coric, nummer 20 på ATP-rankingen, 6-4, 6-3, 6-1.

– Etter at jeg vant det første settet begynte jeg å spille mye bedre. Jeg så at Borna hadde problemer med å bevege seg mot slutten av kampen, og jeg fokuserte på mitt spill, sa Del Potro, som tidligere har vunnet US Open.

Ny firesettskamp
Rafael Nadal måtte slite for å vinne i tredje runde og fikk heller ingen enkel oppgave i fjerde runde. Spanjolen var storfavoritt mot Nikoloz Basilashvili, nummer 37 i verden, og levde til slutt opp til stempelet. 32-åringen vant 6-3, 6-3, 6-7 (6-8), 6-4 på tre timer og 19 minutter.

– Det er en stor seier for meg. Han slo ballen ganske hardt, og da jeg trodde jeg hadde kontroll på poengene, kom han tilbake med sterke slag, sa Nadal, som for første gang siden 2011 har kommet seg til kvartfinale i alle Grand Slam-turneringene i samme år, etter kampen.

I kvartfinalen venter Dominic Thiem. Østerrikeren har aldri vært i kvartfinalen i andre Grand Slam-turneringer enn Roland Garros. 25-åringen slo fjorårets US Open-finalist, Kevin Anderson, 7-5, 6-2, 7-6 (7-4) søndag.

– Først av alt servet jeg veldig bra i dag. Jeg hadde ikke den beste prosenten, men fikk poeng på nesten alle førsteservene som kom i spill. Jeg fikk heller ikke et breakpoeng i mot, og jeg følte ikke så mye press i returgamene, sa Thiem.

Også John Isner tok seg videre til kvartfinale søndag. Amerikaneren vant over Milos Raonic og møte Del Potro.

Stephens videre
Regjerende tittelholder på kvinnesiden, Sloane Stephens, fortsetter å imponere i US Open. Den amerikanske jenta vant 6-3, 6-3 over 15.-seedede Elise Mertens. I kvartfinalen venter Anastasija Sevastova, nummer 18 i verden.

De to andre kvartfinalistene som ble klar, var Serena Williams, som slo Kaia Kanepi, og Karolina Pliskova, som slo Ashleigh Barty.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788