Casper Ruud

Casper Ruud viste storform i Sevilla

Casper Ruud gjennomførte en meget solid kamp i første runde av Challenger-turneringen i Sevilla.

Den norske 19-åringen er tilbake der det profesjonelle tenniseventyret hans på mange måter startet: I 2016 gikk Ruud til topps i ATP Challenger-turneringen i Sevilla, i sitt første forsøk på nivået. For tredje året på rad spiller unggutten grusturneringen i den spanske byen.

Mandag møtte Ruud tsjekkiske Adam Pavlasek. 23-åringen er nummer 210 på ATP-rankingen, men har en besteplassering som nummer 72 fra januar 2017. Tsjekkeren stod med fem strake tap før oppgjøret mot Ruud og nordmannen forlenget tapsrekken til seks kamper.

God kontroll
I mandagens oppgjør viste Ruud at han trolig er kvitt hoftetrøbbelet som plaget han i første runde av Grand Slam-turneringen i US Open og var tilbake på det nivået han viste i kvalifiseringen.

Fra første ball var det liten tvil om at Ruud hadde en god dag på jobben. Snarøya-gutten dominerte samtlige av sine egne servegame i det første settet. På 4-3 spilte nordmannen seg til sin første breakball og utnyttet den nådeløs. Deretter servet han inn settet til 6-3.

Ruud måtte jobbe litt mer i sitt første servegame i det andre settet, men unngikk breakball i mot og utlignet til 1-1. Unggutten fant etterpå tilbake til den solide servingen han viste i det første settet og skaffet seg breakball på 2-2. Igjen utnyttet Ruud muligheten og tok ledelsen i settet. Den beholdt han kampen ut og vant det andre settet 6-4.

Gunstig
I andre runde blir motstanderen vinneren i oppgjøret mellom kvalifiseringsspilleren Alex Molcan, nummer 538 i verden, og wildcardet Javier Barranco Cosano, nummer 457 i verden. Kampen spilles tirsdag.

Etter US Open uttalte for øvrig Ruud at han håper å klatre topp 100 på rankingen i løpet av året ved å vinne et par Challenger-turneringer. Første mulighet er altså allerede denne uken på et sted nordmannen har gode minner fra.

Turneringens best rangerte spiller er Pedro Sousa, nummer 116. Portugiseren slo Ruud i finalen av en Challenger-turnering tidligere i år.

Andre runde spilles trolig onsdag, mens tirsdag spiller Ruud double.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788