Roger Federer

Australier sendte Federer ut av US Open

Roger Federer hadde langt fra sin beste dag på jobben og røk ut av Grand Slam-turneringen US Open mandag.

37-åringen startet sesongen forrykkende med å vinne Australian Open og fulgte opp med å vinne Rotterdam Open, noe som sikret han førsteplassen på ATP-rankingen igjen. I ettertid har det gått litt tråere og mandag ble vondt til verre.

Federer var storfavoritt i oppgjøret mot John Millman, nummer 55 i verden. Australieren har hatt en god sesong med to Challenger-seire og har vært oppe på 49.-plass i år – hans beste plassering i karrieren på verdensrankingen. Likevel var det nærmeste sjokkerende at han sendte ut en tennislegende av US Open i fjerde runde.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg har så mye respekt for Roger og alt han har gjort for idretten vår. Han har vært en av mine helter, og han var definitivt ikke på sitt beste i dag, men jeg tar det, sa Millman etter kampen.

Upressede feil
Federer gjorde nemlig en uvanlig svak kamp for han å være. Veteranen slo 77 upressede feil og gjorde ti dobbeltfeil. I tillegg satte han bare 49 prosent av førsteservene – det er hans femte laveste prosent i en kamp på Grand Slam-nivå. Totalt var dette sveitserens 393. kamp i en Grand Slam-turnering.

– Det var veldig varmt og en av de kveldene jeg følte at jeg bare ikke kunne få nok luft. Jeg bare fortsatte å svette og mistet energi. Til slutt var jeg bare glad at kampen var over, sa Federer etter kampen.

Det endte nemlig med et overraskende braktap for Federer. Motstander Millman tok seg til sin første kvartfinale på Grand Slam-nivå med 3-6, 7-5, 7-6 (9-7), 7-6 (7-3).

– John håndterte forholdene bedre enn meg i dag. Han kommer kanskje fra et av de fuktigste stedene i verden, påpekte Federer.

Djokovic
Millman får nå en ny stor utfordring i US Open. Onsdag venter Novak Djokovic i kvartfinalen Serberen slo Joao Sousa 6-3, 6-4, 6-3. Også Marin Cilic og Kei Nishikori tok seg videre til kvartfinale med seier over henholdsvis David Goffin og Philipp Kohlschreiber.

På damesiden sendte hjemmehåpet Madison Keys ut Dominika Cibulkova, mens Carla Suarez Navarro vant over Maria Sharapova. Naomi Osaka slo Aryana Sabalenka, og Lesia Tsurenko sikret avansement med seier over Marketa Vondrousova.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788